Äntligen packning! Resfebern börjar komma

Heej!

Nu börjar packningen komma igång på allvar. Igår blev det flyttstädning hela dagen, idag hade vi besiktning av lägenheten, det gick bra, sköönt.

Jaa, och så har jag tagit tag i lite saker som man kanske borde gjort för en vecka sedan, växlat in pengar, köpt på apoteket, lite andra grejer och presenter. Presenterna fick bestå av en kortlek med 52 fakta om sverige som står på engelska, en varsin vikingmugg till föräldrarna och sverige kepsar till alla barnen, där det står sweden, snygga faktiskt.

så nu håller jag på o packar, går inte så bra. men nu kan jag inte vara kräsen när det gäller skor. tar med mig bara lite skit.

back to packning. kanske ska ut o äta sen. måste gå upp kvar över 4 imornbitti så det lär inte bli mkt sömn. resfebern börjar komma. jag vet hur det kommer att bli, stortjuta på flygplatsen när pappa och jag säger hejdå, martin ska antagligen med också. fy, det bådar inte gott kan jag säga..

om vi inte hörs innan så skriver när jag är i The United States of America!
Puss på er!

Storstädning av lägenheten

ska ske imorn.. fattar inte hur vi ska klara av det bara, det är fortfarande lite grejer kvar här hemma. men vi har bestämt att börja vid 9 tiden imorn sen hoppas vi att vi är klara till eftermiddagen. jag hinner ju inte ens tänka på att jag ska åka. framkalla foton har jag inte gjort eller någonting. på fredag ska jag en snabbis på stan och köpa presenter, + att jag måste växla in pengar.

på lördag klockan 10.05 flyger vi från arlanda. jag ska höra av mig till girlsen imorn som ska åka samma plan, och dubbelchecka om mötesplatsen. känns skitbra att ha några att vara med.

än så länge knappt ngn resfeber, vill nog inte tänka på det. men fan vad stolt jag lär vara över mig själv när jag landar i New York. eller, lär vara tusen gånger stoltare ifall jag klarar av hela vistelsen. det är så svårt att veta vad man ska förvänta sig, så nu försöker jag inte ens tänka på det. jag vill vara där nu och möta familjen!

håller på o plockar lite i lägenheten nu, john kommer väl hem från volleybollen snart.

när jag tänkte på att vi skulle flytta ifrån varandra för några månder sedan så såg jag mig själv några månader framöver när vi skulle flytta ut grejerna. helt förtvivlad. men, nu har jag ställt mig in på det här rätt länge så det känns rätt naturligt. 3,5 år med samma kille, pratat varje dag, de senaste 6 månaderna bott med varandra. john är definitivt en av mina bästa vänner någonsin. det lär bli svårt att lämna, men, som sagt är jag stolt över att jag vågar ta ett sånt steg, att ta en risk och uppfylla en dröm.

hmm det är dubbelavsnitt av sex and the city nu, kolla på det kanske? ;)

Det var en gång..

sitter hemma i stavis vardagsrum, han och john sitter ute i köket och pluggar inför deras tenta imorn. innan har vi lagat mat, pomme och hamburgare, tur för stavis, slapp han äta ensam :p

har kollat på hans gamla bilder, för två år sedan på öland midsommar t.ex. fan vad fint hår man hade och rätt smal var man också. aldrig kan man vara nöjd. om tre år kommer jag väl tycka jag var knäpp som inte var nöjd idag. men i USA ska jag springa på gymmet rätt ofta på kvällarna. så de så ;)

jag tror jag ska försöka slinga över det jag har nu i håret, vet inte om jag vågar dock, men tror det får bli det ändå.

mina nycklar försvann idag. typiskt när vi ska lämna in nycklarna på fredag, då får jag nog betala några tusen för att de ska byta lås och skit, skulle inte förvåna mig. eftersom jag inte hade några nycklar när jag körde hem förut så åkte jag o spela lite volleyboll med grabbarna, det är ju rätt kul faktiskt. Amelia, mitt värdbarn, spelar volleyboll, hon kan ju kanske lära mig tills jag kommer hem igen ;)

ska dricka cola o äta chips nu, haha, jag får skylla mig själv såå mkt :p

Bilder från helgen

Golf från i lördags, vi slog lite på rangen, som ni ser har jag typ aldrig testat golf innan, haha

    

Förferre hemma hos Stavís på lördagen. "Stad i ljus" sjungs som vanligt
   

I fredags var vi och kollade på detta stora skepp från Ggb, var dock inte så insatt :p
 

And some chill in the sofa


Nu ska jag svara på mail ifrån Amelia och Andrew, de två äldsta värdbarnen. Dom har frågor som vilken är din favoritglass, hur varmt bilr det i sverige på sommaren, vilken favorithund jag har. haha.

Sen blire att åka ut till min mammi som jag alltid gör ;)


Brist på rubrik

Hallu.

Idag har jag varit ute hos mamma som vanligt, suttit ute på tomten med pojkarna och gått lite promenader. Idag åkte mamma och zorro sen till katrineholm för att zorro ska ha prov. han har gått en kurs i vildspårssökning och idag var det examen. ska ringa till mamma snart och kolla hur det gick för honom.

Fick mail från Beth idag. Hon hade skrivit ett jättelångt uppmuntrande mail, att dom tycker att det blir mer spännande för varje dag som går och att dom uppskattar att jag sla komma dit och bo hos dom. nu ska antagligen inte Jays mamma hämta mig på flygplatsen eftersom hennes mor är sjuk. Så istället blir det Beths gamla vän förmodligen. Hon skrev om massa personer som jagkommer att ha kontakt med där nere. Det känns mtk bättre att veta lite om folket runt omkring och så. En av hennes gamla vänner har en dotter som är 21. Om jag ville skulle hon fixa så att vi kunde ses helgen jag kommer dit ifall hon är i stan och att hon kanske kunde sova över ifall jag inte ville sova själv. Skulle kännas skitkul att kunna umgås med en tjej i min ålder där nere, som faktiskt inte är au pair, och vet vad man kan göra i stan, och förhoppningsvis kan jag lära känna massa människor som hon känner.

nu ska jag fortsätta packa ner lite glas och så. snatr är lägenheten tom, men jag tycker faktiskt att det är mysigt att ligga inne på två madrasser inne i sovrummet, som exakt för 6 månader sedan när vi precis flyttade in. 
 
image187

Btw, jag slingade håret igår. märkte att jag hade köpt fel förpackning för att det var en annan metod, men vi testade iaf. och nu är det skiitfult! jag vet inte vad jag ska göra :( det är typ gult, anser jag, men mamma och mormor säger att det inte är så farligt, men jag kan inte gå runt med det här. vågar man slinga över igen??


Uppe med tuppen

Så, nu satt man här igen då. Jag sätter mig vid datan ganska ofta nu eftersom vi blivande au pairer mailar varandra. nu hoppas jag på att de kan ge mig förslag på presenter.

jag vill ha min avresetid bestämd, får nog ringa Cultural Care imorn. Haha det känns som att jag ringer dom hela tiden med frågor och funderingar. på sista tiden har vi typ snackat med varandra 2 ggr om dagen. men nu är det inte långt kvar, sen slipper dom mig ;)

snart kommer pappa, vi ska flytta ut alla stora grejer ur lägenheten. först hem till mig sen till john. sedan ska jag ut till mamma igen för att träffa zorro och slinga håret. vi planerar att sova kvar ilägenheten typ 2 dagar till, bara man har tv så funkar det. vi ska ta in 2 små madrasser.

ciaooo belllaaa

Yeah Yeah

Sitter hemma nu, vilken partykväll, var hemma kvart över 1!! Tidigaste någonsin. Skit samma i att planera, vi gör det vi känner för för stunden, det löser sig alltid, vi lever. men men. Jag skulle kunnna komma hem klockan 8 imorgonbitti imorgon för att bara snacka massa skit men you now. 

Nu ska vi inte vara så :) imorn är en ny dag. vi ska börja imorgonbitti med att flytta. Kul Kul. Ska nog bo hos älskade mamma i veckan litegrann. och pappa. pappa är mest orolig av alla över att jag ska åka, men det är inte omöjloigt att han kommer och hälsar på mig.
idag skadade sig zorro ganska illa, han och zack stötte på em grävling under lusthuset. skulle aldrig klara mig utan honom. berättar mer om det imorn iaf, han mår rätt bra nu iaf.

hur fan kunde ryssland vinna egentligen. på slutet höll jag på armenien. men så blev det. ska äta ngt vi har hemma nu. inget skulle väl gå upp mot grillchips eller mcdonalds...

puss på er!

image176

mina vackra pojkar, kommer sakna ihjäl mig, oavsett vad många tycker, är ett djurs kärlek ngt enormt

Det pratades svengelska i min dröm

God morgon!

Hade inte ställt klockan förrän halv 10, men idag vaknade jag utvilad. Precis innan jag vaknade drömde jag att jag  kommit till familjen. Dom var väldigt avslappnade och bekväma att prata med. Dock, dom pratade lite svenska också. Haha, Sara, sån hjälp tror jag inte att dukommer att få. Men i drömmen satt jag och tänkte, vad fasiken snackar dom lite svenska för?! Ifs hade dom varit i Sverige en vecka ett tag innan, men ändå. Svårare än så att prata blir det nog för mig, det är bara att ställa in mig på. Min engelska idag är ju inte alls så jättebra, jag har rätt bra ordförråd och kan iaf göra mig förstådd, uttalet är ngt som jag lär lära mig där nere. Vem vet, lite charmigt kanske med Swiidiiisch accent.

Ska svara på Beths mail nu, bland annat vad jag tycker om att äta. Jag kan ju faktiskt vara ganska kräsen, men det mesta kan jag ju äta egetnligen. Jag ska dock skriva att jag inte är så förtjust i fisk och skaldjur. Om jag ska bo hos dom i 3 och en halv månad lär dom nog upptäcka att man inte är perfekt och äter allt :p

By the way, eftersom Cultural Care i Sverige eller USA strulade lite med mina visumhandlingar kommer jag ju åka 31:a istället för 25:e, tänk, imorn skulle jag åkt egentligen! Men familjen ville inte att jag skulle åka 31:a eftersom dom är på business trip när jag kommer fram. Jag tänkte: Okej, det kan ju vara bra, då kan jag lära känna barnen lite innan och bryta isen med dom först. Men nu ska tydligen barnen med på resan, så Jays mamma ska hämta upp mig i Charlotte. Jag vägrar sova i deras 4-våningarshus ensam, mitt ute i ingenting. Men dom har antagligen inte tänkt det heller, antingen får farmorn också sova där, annars får jag sova hos henne och farfarn. Hoppas dom har en äkta söderstats dialekt, jag tycker det är så charmigt! :D
Men jag anländer där på fredagskvällen, sen på lördag ska jag på au pair möte hela dagen, Beth skulle se till så att jag kunde gå med deras vänner au pair, Isabella, sedan på söndag förmiddag kommer dom hem igen.

Så, vilken energi jag har idag känner jag, skrivit ett sånt här långt inlägg på morronen. Blir väl att dra upp stackars John ur sängen, fotboll skulle vara kul!

This is my family, dock är  det taget för 2-3 år sedan, så på de senare bildena jag fått ser de mkt större ut.

image174

Hemma från spelkväll

Precis hemkommen från en spelkväll ute i Lindö hos Edda. TP med geografi var nog roligast, även om jag fick vara ensam i mitt lag, ifs valde jag ju det själv ;)

Vi får se lite vad som händer imorn. Vill ut och lära mig spela lite golf, ananrs blir det väl kanske en runda på stan och lite sportaktiviteter skulle ju inte vara helt fel.

Imorn kväll ska vi ut och äta iaf, sedan blir det partaj :) Systemet får vi alltså inte glömma. By the way har anna typ hela sin baccardi kvar här och matilda sitt vin, så det är bara att komma och hämta :p

ska kolla igenom mailen nu, sen blire varm oboy och tv i sovrummet. har varit nyttig nu på kvällen, ifs käkade vi pizza förut..

Goodnight!

Eurovision song contest

Har precis varit hos Stavis och kollat eurovision, pga mitt tjatande. Tycker det är kul att se så stora tävlingar. Min favoriter ikväll var Island, Portugal och Charlotte såklart, och alla dom gick vidare ;) Jag tycker om Charlotte, tycker att hon verkar jordnära.

Innan dess var vi på match mellan Kvarsebo och Kneipen. Ingen av John, stavis och sebbe var med och spelade, antagligen därför de förlorade med 10 - 0 ;) mohaha.

igår mailade jag de andra au pairerna som ska flyga samtidigt som mig, allihopa är på att träffas och de verkar skittrevliga, det känns bra :) ska svara på massa mail imorn tänkte jag.

Tidigare på dan var jag på stan och Maxi med hannis, köpte lite smink och sånt som behövdes. Måste köpa presenter till min värdfamilj, men jag vet verkligen inte vad jag ska köpa. Det känns som att alla köper svenska fotbollströjor, ngn som har förslag på present till föräldrarna, 3 grabbar och en 13-årig tjej?

image233

Bonde söker fru!

Ohh, nya avsnitt av bonde söker fru nu! John tvingas att se det nu istället för matchen ett tag ;)
Det är ju såå bra!

Nu börjar det igen.

Puss

Flytta hit och flytta dit

Nu har jag fått ut rätt mkt kläder, skor, glas och lite annat smått från lägenheten som jag kunnat köra hem i bilen. Dock syns det inte så mkt än, eftersom jag mestadels tagit allt från vinden, men det känns bra ändå. sakta men säkert som man brukar säg..

idag har jag spenderat tid med pojkarna. först gick jag och mormor en promenix med dom, sen var vi riktigt lata och låg och kolla på tv. självklart slängde jag in en tvätt också som jag gör varje gång hemma hos mamma. imorse innan jag åkte fick jag typ damp på john, han har så jäkla mkt smutstvätt jämt, mestadels för att han tränar jämt. men det äckliga är att han slänger in kläderna när dom fortfarande är svettiga och blöta, och då luktar det fan inte gott sen alltså.. det ska bli kul att höra sen hur det går för han med all tvätt när inte jag finns där ;)

Zack med sin gulliga blick
image231

Jag kommer att sakna när pojkarna blir sådär otroligt glada när man kommer hem till dom så att svansarna går som helikoptrar
image232

ikväll ska jag förhoppningsvis ta en promenad med Martin. John är assjuk så kanske ska vara snäll mot han och laga mat om ett tag. Det är inte ofta man är huslig här inte, men plötsligt händer det ;)

har inte bestämt mig om jag ska ha fest på fredag eller ej. tror kanske itne det, orkar inte bjuda folk och hålla på. om inte jag har ngt så ska sebbe ha födelsedagsfirande, och det kom jag på nu, han fyller år idag, congratulations! :) hoppas det blir på fredagen då iaf för på lördag ska pappa bjuda mig och john på mat. pampi kommer hem på fredag också :D

blir nog fest med dessa grabbar
image230

nu tänkte jag skicka ut ett mail till alla dom andra au pairerna som ska åka från sthlm samma dag som jag, det är inte säkert att alla åker samma flight men många av oss gör nog det. ska maila iaf och kolla om ngn vill mötas upp utanför, jag har ju aldrig flygit helt ensam så lite nervöst blir det ju annars, är så rädd att missa flyget eller så.. kan va skönt att ha ngn att snacka med och så under mellanlandningen också. snart bär det av, wiiiie :)

puss!


Packning

Snart ska jag påbörja min packning, men först måste jag ju få bort allt från vinden o så. Ska ta tag i lite idag då jag ska hem till mamma för att vara med pojkarna. Jag slänger in allt i gäststugan. Men antagligen ska min stora soffa få plats där inne och då gäller det att rensa ut ganska snart.

Btw kommer inte jag jobba ngt mer innan jag åker. Förra fredagen var min sista dag. Jag ser fram emot att komma tillbaka till hösten, de andra kan förhoppningsvis hoppa in för mig när jag är borta, säsongen börjar jui inte flrrän typ 15:e september.

Jag har -150 kronor på mitt konto! Ifs är martin skyldig mig 8000, men ändå, vart har pengarna försvunnit, jag hade tänkt ta med mig 20000 till USA. Det som är tur är att jag får restskatt på 7500 i juni och lön från teatern. Sen har jag några tusingar på lite olika ställen. Men Men. Jag hoppas att jag inte gör av med hela au pair lönen under månaden, jag hoppas jag kan spara ca 1000 kronor varje månad så att jag kan leva livet den sista månaden.

Nu ska jag ta tag i dagen :)

Promenad

precis varit på promenad med brorsan. han har det rätt dåligt med pengar nu, så för första gången i livet har han börjat gå lite ;) haha. vi gick förbi johan och micke så att jag kunde säga hejdå till dom innan jag åker. 

image226 image227

image228

Lite schleten

Hey you!

Imorse blev det att bege sig iväg till Sthlm då. Det gick rätt enkelt att ta sig upp faktiskt klockan 5.20, det berodde nog på att jag inte hade fallit i djupsömn än, jag somnade inte förrän typ halv 2., låg och tänkte på massa saker, ifall jag inte skulle få visum av ngn anledning m.m. Äntligen börjar det fixa sig med allting runt omkring resan, jag längtar tills att jag sitter på planet till USA och känna att jag lever.

Jag måste säga att det var sjukt dåligt system ambassaden hade. Jag hade ju fått en tid klockan 9 och vi var där typ 10 i. Men då stod det typ 50 pers före mig som också skulle in. Så tydligen var inte tiden så helig. Vi stod där ute i kön i lite över en timma och sedan fick jag tillslut gå in och sätta mig i en timma o en kvart o vänta. sedan blev jag uppropad och gick fram till en lycka. han fråga typ 3 enkla frågor, sen var det klart. skapligt onödigt, men men, det är väl the american style.

Nu fick jag plötsligt 7 sms på rak :S eller 8. det forstätter att fyllas på :Smin mobil har varit lite knäpp de senaste dagarna så det är väl flera gamla sms som jag får nu. Mm det visade sig att det var det. Så förlåt Pamela, Sam, karin, martin o peter för att jag inte svarat. Jag svarar snart.

så det gick bra på ambassaden iaf. john är så gullig som ställer upp och hänger med, även om han har värsta tentaperioden. har sovit middag ett tag nu, tröttis.

okej, helgen då. i fredags blev det ju såklart hockey. petta, edda och feffe var här och kolla. det var en riktigt bra match tycker jag, nästan väntat att sverige skulle förlora dock.

i lördags var anna, hanna och matilda här. vi förfesta och drog sen till trappan, as usual. jag har tröttnat lite på festandet. samma sak varje helg. men man lär nog sakna det iaf, vänta två - tre veckor, sen lär jag väl ha abstinens :p

får se om det blir ngn förfest på fredag, om jag orkar fixa ngn, men det måste jag. skulle vara trevligt att träffa lite folk innan man åker. så ja, karin jag tror att jag kommer ha ngt, och då ska du vara partysugen ;) hehe.

ska upp på vinden snart och rensa. jag tycker sånt är så kul. att kolla upp vad man har för grejer som man helt har glömt bort :p

puss!

Amerikanska ambassaden

ska jag bege mig till imorgon. Det blir att åka från stan vid klockan 6 på morronen, då ska vi åka till krokek och så åker vi upp med johns pappa som ändå ska dit. klockan 9 ska jag vara på ambassaden, måste verkligen passa den tiden, emn det bör nog inte vara några problem.

nu på kvällen har jag då suttit med alla visumpapper, hoppas jag inte har missat ngt, det verkar vara riktigt strängt med att allt ska vara precis korrekt.

det blev lite hårt igår, somnade vid klockan kvart i 4 för att vakna vid kvart i 8 imorse. jag kan inte sova när jag druckit :S sen åkte vi ut till johns föräldrar till halv 10, jag fick köra. vi testade alkohol blåsarn innan. john hade 2,0 (!) hur fan lyckas man med det dan efter, medan jag hade 0,1, så det vart ju rätt självklart vem som körde ;)

helgen berättar jag mer om imorn eller så, trevlig iaf :)

pussis

Girls night out

Nu sitter vi hemma hos mig. Ska dra till ngt trevligt ställe snart :) Trappan förhoppningsvis, får se helt enkelt :) Imorn kommer det in bilder, massa bilder är tagen ifrån ikväll, jäkla ego-bilder ;)

Ha en trevlig kväll!

Lite ärenden

God morgon!

Ska snart piffa till mig lite, sen blir det att gå ner till MedCentrum och visa upp intyg på mina tidigare vaccinationer, t.ex. Polio, 1988. Förhoppningsvis ska det lösa sig med det där intyget, börjar känna mig lite smått stressad..
Efter det ska jag gå till ngt foto ställe och ta foto till visumet, dom är stränga med det där, exakt 5*5 cm måste det vara, annars gills inte visumhandlingarna.

Det är helt grått och regnigt ute :( uschalinge.. Ifs har jag saker att göra hela dagen, Sam kommer hit vid 11 sen, vi ska sitta några timmar med Intertrade. Vid 6 blir det jobb och ikväll är jag väl med grabbarna och kollar hockey.

Jag har ju tenta imorn egentligen... Men jag måste verkligen åka till mamma och fixa med mina visumhandlingar imorn, så det blir nog att strunta i den, chanserna är inte sås tora att jag ska klara den heller, hinner inte plugga med allt annat runt omkring.

Det är sjukt hur tiden går fort. Nu är det nästan 1 och ett halvt år sedan jag kom hem från Thailand, som jag sa till John häromdagen så känns det som att jag skulle kunna flyttas tillbaka till et ögonblicket vi stod på flygplatsen, hemkommna till snö och skit, och det skulle kännas normalt. Just nu oroar jag mig lite för mina 4 ½ månader i USA, men det gjorde jag även till Thailand men det blev ju skitbra förutom lite hemlängtan. Ska tillbaka till Lanta och bo där en längre period till i mitt liv, definitely.

Snorkeltur till Koo Haa, känns som om det skulle varit igår
image224

Nu ska jag äta frulle, det viktigaste målet på dagen ;)

Rensar kläder och skor!

Har hållit på och rensat massa kläder och skor nu på morgonen, har fortfarande rätt mkt kvar.. Än så länge har jag nog kastat 7 par skor, bestämt mig för att ha 15 skor kvar hemma i Sverige, och trots att jag tyckt att jag varit duktig så har jag 17 par skor att ta med mig till USA, vilket inte lär funka. Jag får dra ner på det till 10 iaf. Ballerinaskorna tar ju knappt ngn plats, det är de högklackade som gör. Men jag får prioritera lite mer helt enkelt.

Just nu står det massa stora påsar ute i hallen som antingen ska hem till mamma, som Lisa ska få eller som ska kastas. Det är kalabalik, men allt blir mkt lättare när vi sen ska flytta när jag redan rensat ut massa. Det är hemskt! Man tror ju att man inte gått upp så överväldigande mkt i vikt det senaste året, men seriöst, när jag testar mina gamla jeans som jag hade typ på gymnasiet så kan jag knappt få upp dom över höfterna, hur är detta möjligt!? Visst man blir äldre och får mer former, men nae! Ska ta en lååång promenad med pojkarna idag.

Senare idag ska jag ut till hundarna. Ska försöka hinna lite ärenden på banken också.

Have a nice day!

Såå pissed off...

Hillu.

Igår var jag på min hälsoundersökning som man är tvungen att göra för att få åka till USA. I telefonen hade medicinskt centrum sagt att priset var 975 med undersökningen och sprutan. När jag väl kom dit visade det sig att undersökningen kostade 975 och sprutan 500, aja, det var ju bara att pejja. Men sen när jag väl skulle undersökas tog det typ 4 minuter och han gjorde bara några streck på pappret, dessutom var han jävligt otrevligt och arrogant! Hur fan kan man ta 975 för en "undersökning" på 4 min? Men men, bara att pejja.
Men grejen var sen att jag sen inte fick mitt intyg för att jag itne hade intyg på att jag vaccinerat mig mot polio och allt möjligt för typ 15 år sedan, det borde dom informerat mig om innan, men icke sa nicke! Så mamma kontaktade stadsarkivet igår så gick jag dit idag och hämta lite dokument om vaccinationer jag fått i skolan, sen gick jag till medcentrum igen, men nej, det dög inte....
Men nu har mamma iaf ringt barnavårdscentralen i linköping och så ska dom skicka lite vaccinationsintyg hem imorn. Hoppas att det är rätt nu, annars kanske det inte blir ngt USA eftersom det är 2 veckor kvar, men det ska jag se till ;)
Iaf, blev jävligt irriterad på dom på Medcentrum, oseriösa, arroganta och tar såna jäkla överpriser!! Det är dagens ris. Kanske överreagerar lite, men det känns som att det är massa hinder hela jäkla tiden för att få åka till USA. Jag vet inte hur mkt energi jag har lagt ner på det, men förhoppningsvis är det värt det.

På måndag ska jag förbi huvudkontoret, sen blir det intervju på amerikanska ambassaden, hoppas inte det krånglar sig.

Kom nyss hem från jobbet, ska laga lite mat snart, sen ska vi mysa lite :)

Igår var sista dagen Marie Louise jobbade på jobbet, vi har fått rätt b ra kontakt så det känns trist. Jag svängde iaf och köpte en chokladkaka och godis till henne innan jobbet som "adjö-present", pyttelite men jag tror att hon blev jätteglad :) Dom andra värdinnorna verkar knappt bry sig, vissa kommer säkert tycka att det är skönt. Fick ett par fina pumps av henne btw förra veckan, vinröda, höga, det är mina nya jobbarskor :)

Party i helgen blir det. Vi snackar om en hel tjej-dag, hoppas folk är på bara ;)
Det brukar ju jämt bli jag, hanna, anna och de vanliga grabbarna. Men hoppas på att Sofie och dom är på också :)

   

Mitt första dopp!

Mitt första dopp gjordes i lördags, hemma hos pappa där det bara var 18 grader för att han inte fått igång värmen. Jag badade typ 4-5 ggr på bara en och en halv timma, det ni ;) värmen var jutyp som i en sjö ju, så ifall det blir fint väder nästa helg måste jag bada i en sjö också :)

På kvällen blev det att gå till trappan där vi fortsatte förfesten. sedan drog de andra grabbarna vi var med till Hudo men vi stannade kvar ett tag, sen skulle vi föröska komma in på Harrrys men det var ju 23, så det gick icke!

På söndag kväll blev det att umgås med "Hanna och Anna", det klingar så fint ;) Vi tog en glass, gick en promenad och smed stora planer inför nästa helg ;p

Nu har dom ringt mig från Cultural Care, det hade blivit ngt strul med visumpapprerna de skulle skicka från USA, så nu ska jag åka den 31 maj istället. För mig känns det bara posivt, jag vill ha så många dagar som möjligt kvar. Jag ska ju flytta och allt som ska göras. Dock blir nog inte familjen så glada eftersom på den helg jag kommer till dom då är dom borta på affärsresa föräldrarna, och dom vill vara där när jag kommer så att jag får anpassa mig och så. Så då får farföräldrarna hämta upp mig och så.
Men på ett sätt känns det rätt bra, eftersom man kan knyta lite band med barnen utan att det känns som att föräldrarna iakktar allt man gör. När dom har kommit hem efter ett par dagar kanske man känner sig lite mer bekväm med varandra.

Idag klockan 11 blir det att gå till Medicinskt Centrum och göra en hälsoundersökning, + att ta en till spruta till Twinriw, Hawrix eller vad det är så att jag är vaccinerad ett bra tag framöver. Efter det blir det att åka hem till mamma för att träffa pojkarna.
Börjar jobba sen rätt tidigt, kvart i 5, ikväll är det abonnentkväll.

image218

Det här är vårt tillskott i familjen hemma hos pappa. Casper! Han har bott hos pappa och anna i några månader nu, innan dess var han svårt vanvårdad av en person i Sthlm. Han trivs skitbra ute på landet, och jag kan ju säga att han blir bortskämd ;)


Förresten, idag ska jag börja och lägga in foton som jag ska framkalla på internet. Jag behöver bilder på oss så var beredd att skicka sen på msn ;)


Party

om 12 minuter kommer hanna och hennes pappa och hämtar mig, han ska skjutsa oss bort till Stavis där dom sitter några stycken och dricker bärs. Ikväll blir det cider och inget vin, förvånansvärt!

kom precis hem från jobbet så det har blivit lite stress, jag hoppas på en roolig kväll iaf.

ha en nicig kväll!

image216

Green Streets Hooligans

Kom precis hem från Finspång där jag pluggat med Sam. Får damp på det där arbetet att jag säger "Jag vill leva och springa ut på den där gräsplätten allt jag har" var tionde sekund. Men Sam var inte på topp han heller, helt förkyld och lite manodepressiv :p

Igår var vi på Färgagården och käka glass, det nya favoritstället måste jag säga. Gud vad mysigt nere vid strömmen. Dit får vi ta oss istället för Wallmans jämt ;)

Igår efter jobbet blev det hämtmat och annat svull. sen satt vi på filmer "green streets hooligans" som jag egentligen inte ville se, orka se en film om huliganer tyckte jag, jag hatar våldsfilmer. Men den var faktiskt riktigt bra. Man fick en bra inblick i varför huliganer beter sig som de gör. Ganska tragisk film men med ett bra budskap :) Rekommenderas.

Ikväll blir det att träffa Pamela och Hanna och först gå på en promenix förhoppningsvis sen blir det att sätta sig på en uteservering, kanske blir att inviga Trädgårn för i år lite senare också.

Mmmm. Imorn ska jag åka till pappa och bada och sola på förmiddagen. Nu jäklar blir det stek, framförallt på söndag, måste ju bättra på brännan :)

ha en nice kväll!

image215


Inte ett moln så långt ögat kan nå...

Det är skitfint väder ute, tyvärr kommer jag inte få njuta av det förrän i eftermiddag. Ska passa på att vara ute i solen heela helgen. Tänkte ta ett dopp antingen i pappas pool eller i ngn sjö, det är ju ett måste innan jag åker, även ifall det är skitkallt :D

Gick upp klockan 7 imorse för att göra frukost till den nyblivna 23-åriga John. Han fick underkläder, en väst och solspray. Vi ska försöka hinner med IKEA i helgen, då ska han få grejer där för några hundra. Har legat och latat mig i sängen nu efter att John gick vid 8.

Men nu blire att ta tag i dagen. Nu närmast ska jag maila tillbaka till Beth. Jag har fått tre mail nu som jag måste svara på, framförallt det sista där hon gick igen bil och mobilanvändande, att ta hem besökare till huset och så. Det verkade bra det hon skrev. Jag får en mobil när jag kommer ner men att jag ska köpa ett internationellt telefonkort så att det blir billigt att ringa hem och så där.

I eftermiddag blir det nog att sitta på en uteservering med min pojk innan jag börjar jobba och han ska iväg på fotboll. Jag jobbar ju bara 3 timmar så det är skönt. Sen ikväll ska vi beställa pizza och kolla film och så, svull som varje dag skulle man kunna säga :)

Och angående att leva livet. Jag anser att jag lever mitt liv 100 ggr mer genom att åka iväg till ett främmande land för en skitstor utmaning som man vanligtvis itne utsetts för, istället för att sitta i gamla vanliga Norrköping och gnälla för att det itne finns ngt att göra och ha ångest för att man är på samma ställe som man varit i hela sitt liv. Tänk, när jag kommer hem kommer jag prata skitbra engelska, blivit jäkligt självständig, upplevt hur mkt som helst, lärt känna massa människor runt om i hela världen (man bor med au pairer från hela världen de första dagarna som man sedan säkert kommer attha kontakt med) etc etc. Det är en erfarenhet för livet, istället för att jag skulle sommarjobba för ett bemanningsföretag t.ex., hur kreativt, utvecklande är det.. Det är först när man utsätter sig för prövningar och utmaningar som man känner att man lever. JAg är mucho stolt över att jag vågar åka iväg som au pair, det är många som vill men inte vågar :)

pussiluss!

image212

Akropolis

Hey youu.

Som sagt varit i Linkan idag, började med kompletteringen. Jag tror nog att Intertrade kommer att gå vägen :) Idag när jag åkte till Linköping kände jag varför jag verkligen vill till USA. Det är så jobbigt att sitta på den där bussen och till Universitetet, jag får sån jäkla ångest. Så omotiverande! Jag vill leva livet, inte göra någonting jag är halvnöjd med!

När jag kom in till stan hann jag gå på stan med john, hans mamma och pappa. kollade ingenting till mig själv faktiskt, skönt det. eller köpte ett par skor på rea som jag inte testade, hoppas de blir bra.

Sen gick vi och käkade på Akropolis, jättegod och bra mat. Sedan drog vi hem hit och så fick john presenter av dom och vi bjöd på fika.

Imorn måste jag göra frukost på sängen åt min pojk, redan klockan 7!  Sen på förmiddagen kommer Sammy Boy hit och så ska vi plugga.

För ett tag sen kom brorsan hit, kollar lite på fotbollen. Funderar på att ta en promenix om ett tag, om jag orkar vill säga.

image132

image178
mina killar är fan sötast ;)

Linkan

Om ett tag ska jag åka till Linkan och träffa Sam och komplettera Intertrade. Det där arbetet är så jäkla tråkigt att jag får ångest bara jag tänker på det. Stackars människor som jobbar med redovisning anser jag!

Det är lite synd om mig idag faktiskt. Jag har fått en finne mitt i pannan och det är ju inget roilgt, usch.

Ikväll får jag se om jag hinner gå med John och hans mamma på stan och se vad han vill ha i present. Efter det ska vi i alla fall gå ut och äta och sedan blir det nog fika här hemma med min bakade hallonkaka :)

Igår natt fick jag svar från familjen i USA iaf. De skickade med lite bilder men ska skicka mer snart igen från stranddagen. Jag frågade dom angående gym (många som åker iväg till USA går upp som bara den efter några månader). Och dom var tydligen medlemmar på ett gym där barnen ofta går och simmar, och där kommer jag också få medlemskap när jag kommer fram. Så skönt, tänk om jag inte har ngt att göra på kvällen, då är det ju bara att jag åker till gymmet. Tydligen fanns det massa roliga pass sa Beth som också tränar där. Så det blir la bra.
Måste maila och fråga dom om jag har ngn tv på mitt rum. det är livsviktigt för mig (jag somnar jämt in till tv:n) så annars får jag köpa en när jag kommer fram.

Ska sminka mig nu, men finnen lär inte bli lätt att dölja..

Klippning

Började dagen med att gå och klippa mig, bara topparna, fast det syns ganska mkt på längden. Men om ca tre veckor har det nog växt ut rätt mkt igen :) Sedan noppade jag ögonbrynen och färgade dom, det var okej. Nästa vecka måste jag be mamma lägga in ljusa slingor i mitt hår.

Sedan blev det att åka hem till hundarna. Mormor och jag hade bestämt att vi skulle baka (inför min flytt till USA har jag bestämt mig för att lära mig baka massa olika saker), så idag vad det hallonkaka som stod på menyn. Liknande sockerkaka fast med hallon i. Den var jättelätt att göra och mormor är så gullig för att hon sitter och fyller i en hel bok med recept som jag ska ha med mig till USA + att hon kollat upp vad strösocker och allt möjligt heter på engelska och fyllt i. Toppen det där! :D

Nu på eftermiddagen/kvällen var jag på stan med hanna då jag köpte presenter till mamma och john. Mamma ska vi fira på lördag. Till henne köpte jag en make-up rådgivning på FACE där hon får lära sig en snygg vardagssminkning och att hon får smink för det priset + en vit topp. Vad jag köpt till John är en så länge hemligt ;p men jag ska på stan på torsdag igen (johns födelsedag) och hitta lite mer till gubben.

Efter det fick det bli en liten promis.


Snart börjar desperate housewifes. Det verkar vara väldigt dramatiskt i kvällens avsnitt med orkan och grejer. Under pauserna tänkte jag rensa lite kläder och slänga massa skit. Orka ha det liggandes i massa säckar hemma medan jag är i USA..


Imorn blire tyvärr Linkan och göra komplettering på Intertrade, fy fan vad hemskt.


puss


Smultronstället

Nu blire att åka till Smultron och ta en glass, på sidan förmodligen. Det är ju mkt mysarigare att strosa runt i Sörping.

Idag hjar jag fixat med massa papper inför USA, bokat hälsoundersökning etc. Men det är rätt mkt kvar. Sedan var jag och john på en liten promenix i vrinneviskogen.

hade!

Norrlänningar

har precis sett reprisen av "frusna män söker kärlek". Jag vet inte vad det är, men det är ngt speciellt med norrländska killar asså, det har jag alltid tyckt. Dom i programemt är väl dock inga höjdare iaf, förutom Jonas som verkar så gullig. Jag tror dom har en slags manlighet som är attraktiv.

Nog pratat om det. Idag såg jag den nya föreställningen "den fule", som jag itne tyckte va så jättebra faktiskt. Ifs var jag rätt seg, så hängde inte riktigt med, jag satt och fantisera om annat.

Nu blire att se lite lost avsnitt och sen ngn film.

puss!

Snälla rara söta Anna

säg kan du inte stanna? Vi behöver dig, vill pöka dig, säg inte nej! Haha.

Igår begav vi oss till Trappan, väldigt tidigt faktiskt. Jag har aldrig varit ute så tidigt tror jag. Där var det ngt sporttema skulle jag tro eftersom alla bar fotbollströjor. Det var helt sjuka priser i baren! Det är ju aldrig fel med en billig utekväll ;) På Trappan var vi iaf till halv 3, sen skulle vi till McD men där var det så mkt folk så vi gick hem och käkade.



Jaa, får se vad man hittar på idag. Jag är lite trött faktiskt. Jag får jämt sån jäkla dålig sömn efter en utekväll. Men kanske åka till Smultron eller ngt annat trevligt ställe och ta en glass innan jobbet? Idag på jobbet ska jag se den nuvarande föreställningen "Den fule", får se om det är ngt att rekommendera om ;)

ha det fiint!
  

Dolly Parton

sitter  vi och förfestar till lite nu. Tidigare ikväll var vi ute och käka, jag, hanna, john, sebbe och stavis, trevligt :)

efter mkt om och men har vi nu börjat dricka lite groggar/vin :)

får se om vi ska till trappan eller vart vi ska. vi tänkte ta det lite lugnt idag. eller, jag och hanna brukar ju säga så, men sen brukar det bli rätt hårt ändå, med sömn vid klockan 4.

puss!

image209

Storhandling

I brist på annat så ska jag och John snart åka och storhandla, i för sig behövs det ju :p
Så ska snart fixa iordning mig.

Såå trist väder ute, typiskt när det är helg och folk är lediga... Jag får se sen om jag hänger med till Johns fotbollsmatch. Tydligen ska de möta ett lag som är skitbra, dom har fygit hit massa brassar och så. Skulle vara lite kul att få se dom få storstryk ;p Men, det kommer säkert att regna ute och då är det nog inte så kul att sitta där ute i Kvarsebo..

Ikväll får vi se vad som händer, möjligtvis ta några cider eller spelkväll eller ngt?

puss!

Some shopping

Sitter och försöker fixa lite med alla intyg och så till USA. Det är hur mkt som helst som ska göras, hoppas bara att jag hinner med allt innan avresan. Den 19:e maj är det iaf bestämt nu att jag ska till Sthlm och amerikanska ambassaden för en intervju. Snacka om säkerhetsåtgärder dom har för att få komma in i landet. ska sitta och göra ett personlighetstest också idag på jobbet som krävs.

Idag har jag och John varit på maxi och spontanshoppat. Köpte en ny bikini och ett par softa skor på HM. Sen köpte jag ett par skitsnygga höga svarta pumps på Wedins. 50% var det på alla skor, så istället för 500 blev det halva, vilket fynd :) sen köpte jag det som jag egentligen åkte dit för att köpa. Adapter till USA och brännbara cd-skivor. Ska fixa massa svensk musik, barnen ska allt lära sig när vi cruisar runt i bilen ;p

Vill köpa presenter till alla i familjen, vet dock inte vad :S Några förslag?

Får se vad som händer ikväll efter jobbet, blir nog rätt lugnt iaf.

Hmm funderade på att vila lite middag nu, men jag är egnetligen inte så trött så ska nog blrja med maten. Jag tar en promenix ner till jobbet sen vid kvart över 5. Mitt jobb där är great. I förrgår träffade jag en av skådespelarna ute, han är så hiimla bra i Räddad så jag var tvungen att säga det till han, det uppskattade han :) Dom är ute på turne nu med den, så den som har möjlighet, se "Räddad"!

hade!

Vad händer idag då tro?

Steg upp nyss, tänkte att jag skulle få lite sovmorgon. Ställde dock klockan på 9 så sedan dess har jag legat och snoozat, det hade ju vart bättre om jag ställt klockan på halv 10 istället.

Jaa. vad ska man hitta på idag då? Tänkte dra upp John ur sängen snart och kolla ifall vi ska spela lite fotboll eller ngt sånt. Skulle vara trevligt med en god glass annars på smultron.

Ikväll blir det jobb, fast bara i tre timmar så det är ju inte så ansträngande. Mina arbetskamrater är såå bra på teatern, dom är så gulliga allihopa. Nu har det visat sig att Marie-Louise inte ska få jobba klart nästa år pga av att hon överskridit högsta åldern, hon är 68. Synd tycker jag för hon är så duktig och skitrolig att prata med.

Jag har lite ont i armen... Igår spelade vi lite Wii på kvällen, "Olympiaden". Jag kan väl inte säga att jag var bäst på ngn av grenarna, men kämpa gjorde jag iaf ;)

Egentligen är jag inte sugen på party i helgen, men om 3 veckor åker jag till USA och då väntas möjligtvis nyktert tillstånd i några månader, så måste passa på. Kanske åker upp till Sthlm imorn med pappa och anna för att hälsa på annas brorsa som fyller år, sen blir det stan.

Ska äta frulle nu och ta tag i dan ;)

Lite bílder från Pamelas födelsedagsfirande:

  

image198

image199

image201

image202

image203

image204

image208


1:a maj-tåget

Just nu håller det på att åka förbi massa motorcyklar i första maj tåget utanför vår lägenhet. om vi skyndar oss ska vi ner och kika lite.
är faktiskt inte alls bakis idag, så skönt. gårdagens kväll bestod av grillning hemma hos hoffe, sedan blev det ju förfestande där också. efter det ville dom andra dra tidigt, kvart i 12, till palace men då gick hanna och jag till delhi och tog en cider. sedan blev det lite dansande och karaoke. vi sjöng inte, även fast jag ville det ;p vi drog dock när en konstig kille började sjunga "Im yooour ladyyy, and you are my maan" så hemskt man kan tänka sig.. man kan väl säga att kvällen blev rätt lugn ändå.

idag sov jag ända till halv 12! det berodde på att jag inte ställde alarm vilket jag alltid annars gör. skönt att jag fick mina 8 välbehövliga timmar.

sedan dess har jag suttit och kollat på Madicken på tv. Jag har glömt bort hur bra den filmen är. och nyss var det precis en dokumentär om astrid lindgrens småland som var lite rolig att kolla på. hon har skrivit så många sjukt bra berättelser. ska nog ladda ner massa klassiska filmer sen. Barnen i Bullerbyn är ju ett måste, det föreställer ju Martin, jag, hanna, henke, andreas, rebecka, rikard och helen. då vi alla bodde grannar som små (där mamma fortfarande bor). Vilka lantisar vi var, hoppade på höskullar, byggde kojor i skogen, åkte kälke ner för vägen, cyklade till sjön i Mariehov. Wonderful.

vid klockan 4 kommer pappa, anna och lisa hit eftersom jag och john ska bjuda dom på middag. det är fläskilégryta och pasta som står på menyn. sedan får man se ifall det kan bli en promenix eller ngt. ska förresten rensa bland mina kläder, det är välbehövligt. ikväll ska vi kolla på The Bankjob.

Ha en trevlig 1:a maj!

RSS 2.0