Hejdå Sverige!!

Nu när det snart iväg. Håller för tillfället på att koka upp vatten och fixa frukost, pappa kommer hit snart och ska vara kvar här tills mamma hämtar upp oss när vi ska till Arlanda. Vi får se om Martin ska med också.

---


Så, det började koka där nere.

Ja, jag börjar faktiskt bli nervös nu! Direkt när jag steg upp ur sängen fick jag ngn stickande känsla i magen! Jobbigt, fast det är väl naturligt...
Haha, man kan ju undra vad vi  håller på med egentligen?!

---

Jag kommer att fortsätta att skriva på resdagboken! SaraLindahl där.

Puss på er!
Ses i sommar ;)


Förberedelser! Ska man inte ha resfeber?

Hola bonitos y bonitas!

De senaste dagarna har inte varit alltför stressade, är det inte meningen att det ska kännas lite stressigt med förberedelser och allt när man ska iväg några månader? Jag känner mig lugn som en filbunke (konstigt ord), i alla fall för det mesta. Det känns så naturligt på något sätt, det har det gjort inför alla mina långresor, jag börjar väl bli van.. Jag tror nog på ödet, att allt är förutbestämt och att saker och ting alltid händer av en anledning, många gånger så att man ska lära sig någonting utav det.

Imorse gick jag upp tidigt, närmare bestämt ca kvart i 6 (sov ca 4.5 timmar) för att åka in med pappa till stan, jag stannade till hos Martin tills det var dags att gå till Ungdomsmottagningen för lite ärenden. Sedan gick jag hem till John, vi fixade lite sweeeedish musik som jag ska ta med mig till NZ, inte fasen kan man vara utan Linda Bengtzing, Gyllene Tider etc..
Sedan gick vi på stan, jag hade lite ärenden på banken och forex, shoppade lite också. John köpte målargrejer, han är jätteduktig på att måla, mitt porträtt som jag fick till min förra födelsedag är jättefin tyckte jag.
Har ätit pizza två dagar i rad nu, igår hemma hos pappa och idag. Jag som tänkte att jag skulle försöka vara lite nyttig så att man känner sig lite fräshare när man kommer ner. Istället tänker jag nu att man ska passa på de sista dagarna hemma.. Det är klart! :D Det är så kul att ha börjat träffa John igen, han är absolut en av mina bästa vänner som man kan prata med allt om, man kan vara sig själv med den skrutten. Annars är det nog många ggr svårt att umgås med sitt ex, men jag tycker att det inte alls är krystat och jobbigt. Jag är glad att han träffat en tjej, jag vill att han ska vara så lycklig som möjligt.  

Det kommer ta mig 40 timmar från att jag åker hemifrån på onsdag tills att jag kommer fram, i bästa fall, och då räknar jag med inga förseningar och krångligheter. Ni kan ju tänka er vad trött och sliten jag lär vara när jag kommer fram. Haha lär ha värsta påsarna under ögonen och fettigt hår. Då kommer inte en dusch att sitta fel!

När jag väl är framme sen så lär jag skriva på min resdagbok istället för här, för er som vill följa med på resan så heter jag SaraLindahl på www.resdagboken.se. Ska försöka att spela in lite videos också istället för att bara ta kort, vet inte riktigt hur det funkar med youtube, men ska nog komma på det.

Idag skickade förresten Beth, min amerikanska värdmamma ett mail och frågade vad jag skulle göra i sommar och undrade om jag ville komma dit och jobba. Ska tyvärr avböja, känner att jag vill vara hemma den här svenska sommaren för att kanske ge mig ut och resa i höst igen. Men visst är det kul att hon frågar, det visar ju att hon var nöjd med min insats! Får se hur det blir att ta hand om 4 små damer i NZ då! Jag är inställd på att det kommer att bli ganska svårt så lär man bli positivt övveraskad om det visar sig att dom små yrvädren gör som man säger (som det inte var i USA).

Höll på att somna där nere i soffan ett tag, gjorde nog det också, typ 10 minuter... Känner mig fan pigg nu... Ska käka lite mat snart tänkte jag.

Sitter och lyssnar på Eagles - Hotel California. En av min och Elins USA-låtar. Vi har ju faktiskt sett det riktigt Hotel California i LA ;)

Jaa så är det. Sen hoppas jag på besök från Elin på NZ!

Fan, nu blev det sån här stor text igen, kom emot ngn knapp :S Jaja.

Jag lär nog skriva 1-2 ggr här innan det är Bye Bye till Sweden och Hej Hej till New Zealand!


Efter vattenkrig nere i ladan i somras

Vad glad den där au-pairen till vänster ser ut, kommer ihåg det här, vi var på The Science Center och jag fick ett sammanbrott för att dom sprang runt överallt.

Dom led inte av svält mina amerikanska ungar :)

Adios Amigos!


Har man börjat bli senil?

Gomorn!

Idag fick jag ta mig en liten sovmorron, skönt det.

Igår jobbade jag, stod i "godishörnan". När jag skulle lämna tillbaka växel så vart det typ stopp i huvudet på mig, tog skitlång tid att komma på hur mkt pengar de skulle ha tillbaka och ifall jag sedan skulle berätta ngt till nån så blev det stopp i huvudet också. Kanske håller man på att bli senil :S Nu imorse när mamma frågade när jag skulle in till stan så var det totalt stopp i huvudet, jag tänkte ett par sekunder sedan sa jag "vad ska jag göra i stan".

Var förbi Hanna och Martin en sväng efter jobbet. Hos Hanna hämtade jag upp mina sista grejer, kanske ngt av det som jag ska ta med mig till NZ, packningen är faktiskt inte klar, jag ska gå igenom allt igen och bla bla.

Nu på förmiddagen så ska mamma förhoppningsvis färga ljusa slingor på mig, på eftermiddagen får jag se vad som händer. Vi tänkte att vi kanske skulle till grand och bubbla och äta middag, men nepps, det var fullbokat. Tror jag ska träffa John på eftermiddagen om inte han har några andra planer, sedan blir det nog att göra ngt lugnt ikväll.

Gääääääääääääääsp.

Förresten, vi hade fått svar från Indianen som Elin och jag träffade i Grand Canyon, Elin mailade han igår, fast att det var meningen att vi skulle göra det för tre månader sen, så här svarade han:

Hello Elin,  

I want you to know that it was my HONOR to share our country with two BEAUTIFUL young women from Sweden. The photo's are beautiful.  

I THANK YOU for sharing your BEAUTY with me on your visit. Take care and maybe one day I will visit you in Sweden.   Wilfred Whatoname

Den människan var så coool. Han bjöd oss på Skywalken och foton och allt möjligt. Han umgicks med oss i två timmar och vi fick gå förbi köer och allting, han verkade vara lite av en boss där. Hans släkt hade varit framstående i deras indianstam.
Vi fick med oss en varsin platt sten från Grand Canyon där han ritat olika symboler och berättat vad alla står för. Om vi ngn gång kände oss ensamma så skulle vi ta stenen mellan händerna så skulle det bli bättre. Jag ska ta med min sten till NZ.
En trevligare människa får man leta efter!



Nu ska jag visst slinga håret!
Mwaaaaaaa Puss

Wazzzzzzzzzup? Mustaschen är borta!!

Vad betyder egentligen "whats up", är det "hur mår du" eller "vad gör du". När jag säger det så menar jag "vad gör du" i alla fall..

Kom hem för en stund sen från stan. Började med att klippa mig, syns knappt - skönt, jag vill ha kvar mitt långa hår. Ska göra lite ljusa slingor i helgen, hoppas det blir bra. Sedan nopprade och färgade jag ögonbrynen. Tyckte noppringen gjorde skitont stundtals. När hon var klar med det frågade hon "vill du att jag ska bort hårstråna här" (på sidan av överläppen, japp - jag har mustasch, de flesta tjejer har det om man kollar riktigt noga). Så visst fick hon göra det, hon använde ngt snöre och FY FAN vad ont det gjorde!! Fast det är det värt, för även om inte mustaschen syndes speciellt mkt så känns det jättelent och gött nu, + att den där tråden gör så att det bara blir mindre och mindre hår, inte mer som många andra metoder ger upphov till.  

Sedan träffade jag Sofie och vi tog en stanrunda. Jag köpte lite allt möjligt, en perfekt grej som jag ska ha med mig till NZ bland annat ;) Sätta in pengar på banken och växla får jag göra en annan dag snart. Ska ta en sista stanrunda ngn dag nu snart och köpa det sista behövliga.
Efter det skjutsade Sofie hem mig till John. Där satt vi och snackade skit och lyssnade på musik. Har ca 220 låtar på min mp3 nu så det är bra, saknas dock svenska klassiker... Fick käka Johns underbara fläskfilégryta också, han är väldigt bra på att laga mat om man ska erkänna.. Har ringt han ett antal ggr de senaste veckorna bara för att fråga om ingredienser. Mätt och belåten skjutsade John mig till Martin där jag väntade på mamma.

Ska snart äta cornflakes och dricka nyponsoppa för den som undrar.



Ser ut som att jag balanserar den där grejen på huvudet..

Vad ska man se för film ikväll då.... Har ingen jag känner för att se, får väl offra mig och se ngt skit. När jag tänker så brukar jag ofta tycka att filmen är jättebra.

Jag har en öppnad chipspåse här bredvid mig, ska försöka att inte röra, är ju inte ens sugen. Hur ska detta sluta.

Pussssssssssssssss

Kaos!

Mitt rum ser verkligen ut som ett kaos... Det skulle inte spela ngn roll hur mkt man städar, det som gäller är att bli klar med packningen och sedan slänga ut allt annat. Ska försöka gå upp tidigt imorn och fixa klart.

Jag är typ helt klar med min packning av kläder och skor nu, eller, har lite skor hos Hanna och så har jag ett par hos Elin tror jag som jag kanske vill ha med mig. Det känns faktiskt som att jag fått med mig massa sommarkläder i väskan nu, man får ju plats med så mkt eftersom dom kläderna tar så lite plats, görbra, sedan tar jag med mig lite jeans och så.

Imorse tog jag sovmorgon till 10, det är sällan jag sover så länge, brukar alltid ställa klockan på ca 8- halv 9. Sedan åkte jag in till stan med pappa, anna och lisa. vi åkte och käka och sedan gick vi på stan en snabbis, jag hann köpa en klocka och en kameraväska.
Sedan blev det fika hos farmor, gud vad gödad jag blir överallt "ät nu, klart du ska äääta".

Ska på stan imorn med Sofie och köpa lite mer behövliga grejer till resan, måste växla in pengar och sätta in pengar på banken också, det får jag inte glömma.
Sedan blir det eventuellt att träffa John också, beror på om han jobbar eller inte. Han ska hjälpa mig med lite musik till min mp3 som jag tänkte ha på planet (använder aldrig mp3 annars, vet inte varför). Får väl se om vi käkar något också.
Sedan blir det jobb imorn på kvällen. Endast 3 jobbdagar kvar nu innan jag åker...

Om man jämför mitt liv  nu med för ett år sedan så är jag så himla lycklig. Nu känner jag verkligen att jag lever! Har inga förpliktelser alls och kan göra exakt vad jag vill. Det kändes det inte som att jag gjorde för ett år sedan. Då var det att pendla fram och tillbaka till Linköping för att plugga ngt stelt civilekonomi program för att sedan jobba på kvällarna. Jag kände redan då att det var inte det jag var ämnad till att göra, vet fortfarande inte vad jag är ämnad till att göra, men nu ska jag försöka testa på lite allt möjligt så får vi se. Det var tur att jag bodde ihop med John iaf, med han blev jag av med massa stress och fick mig att tänka på annat.

Jag är så glad, ska få uppleva Nya Zeeland och bo där i flera månader! Träffa allt nytt folk och vem vet vad det kan leda till. Ska ta hand om 4 små tjejer och kanske man blir som en i familjen där, hur coolt skulle inte det vara. Jag har mkt framför mig och jag kan inte tänka mig hur det kommer att bli, det kan bli på så många olika sätt, men en sak är säker, jag kommer aldrig ångra mig att jag åkte dit, det är ett av mina mål i livet.
Om exakt en vecka kommer detta vara min sista natt hemma, på ett sätt lite skrämmande, men jag är redo, bring it on! Har väntat i månader....


Nytt år - nya möjligheter!

Hey you!

Nyåret var skoj, massa rolig dans och god mat, det slår aldrig fel :D Nyårsdagen var jag hemma hos Martin, min mobil blev urladdat och laddade inte upp det förrän igår,  laddarn hade varit hemma hos Hanna.

Igår började jag packa väskan inför mitt nya äventyr, Nya Zeeland. Jag älskar att packa på ngt sätt! Tyvärr får jag ju bara checka in 20 kg... + handbagage som var 7 eller ngt, men min lap top lär ju ta upp 5 av dom kilona. Men ska packa massa handbagage ändå så får jag väl betala övervikt om det är så, inte en enda gång de senaste flygresorna har jag behövt väga mitt handbabage, så hoppas...

I veckan måste jag gå på stan och fixa de sista grejerna inför resan, måste även klippa mig, fixa ögonbrynen/ögonfransarna också. Sedan slinga håret. Haha, lite måste man ju göra iordning sig ;) Ganska mkt av det gröna i mitt hår har gått bort, så det är skönt.

Just nu står det 4 stoora påsar här i rummet proppade med kläder som ska ut i gäststugan igen, har några påsar till där inne som jag ska kolla igenom och se om jag behöver ha med mig ngt till NZ. Jag kommer nog ta med mig ungefär 8 par skor, och då har jag begränsat mig som fan.

För flera veckor sedan så fotade jag lite skor som jag tänkte lägga ut på tradera men gjorde aldrig det, ingen av paren är använda (förutom dom svarta 1 gång) och jag har massa mer skor och kläder som aldrig använts (beror på att jag alltid köper för små skor).  Storlek 38 och i de svarta 39, säljes för 100 spänn styck. Mina favoriter är dom "brunbeiga", älskar klacken och modellen.

    

Min packning har jag även grundat på vad jag hade med mig i USA och vad jag inte använde där. Jag hade med mig för mycket skor till USA, för mycket "fin klänningar" och mjukiskläder, det som behövdes mer var linnen och t-shirts. Hittade massa gamla kläder ute i gäststugan som jag la där innan jag åkte till USA som jag totalt hade glömt bort, lite av det blir det att ta med sig denna gång.

Min packning av väskan är just nu provisorisk, vilket innebär att det kan ske förändringar, men just nu ser det faktiskt ut som att jag kommer att få med mig massa sommarkläder, borde nog kolla igenom det där igen, så mkt sommarkläder kommer kanske inte vara till nytta.. Vi får se helt enkelt..  Borde kanske satsa på att ta med mig lite höstkläder, men sånt är ju så tråkigt. Får shoppa där nere annars.

Har fler klackskor som sagt som är helt oanvända, kanske lägger ut dom ifall ngn vill köpa. Lika bra att bli av med lite grejer, det blir proppat ute i gäststugan annars, då blir inte mamma glad... Får nog se till att gå på loppis när jag kommer hem igen så att det blir lite utrensat. Det är ju tur att jag har Lisa iaf som kan ärva lite kläder.

Ska snart fortsätta planera packningen, endast 9 dagar kvar tills jag är på Heathrow, London :)



Mwaaaa

RSS 2.0