Ingen storstadstjej

Har kommit underfund med en sak. Jag är verkligen ingen storstadstjej. Det räcker med att jag är i Sthlm en dag och jag tycker att det är jobbigt. Jag menar när man åker rulltrapporna där så är vänster "gåfält" i trappan en omkörningsfil, om man råkar missa det blir dom tjuriga. stress o stress. njae, jag tycker faktiskt att norrköping är en lagom stor stad. Men självklart skulle jag aldrig stadga mig i norrköping utan att ha sett massa andra platser på jorden. Vi får väl se om 5-10 år då jag förhoppningsvis varit på många platser ifall Norrköping är en bra kandidat att starta familj i, men det tar vi då ;)

det ska faktiskt bli skönt att bo i Hickory, North Carolina när jag är au-pair. Det känns som att en sån stad inte är lika ytlig som t.ex. New York med sitt Manhattan. att man lär känna fler människor och på en djupare nivå.
När jag är hemma hos mamma uppskattar jag verkligen landet. det är såå underbart och skönt, framförallt på sommaren. Om jag får för mig att bara springa allt jag har på en åker så är det bara att göra det. Det är så fritt på landet.

så, nu försvann massa text, vilket jäkla skit.....

men min dag har iaf bestått av Zorro-letande som rymde bort till ett hus flera hundra meter bort. jag gick i skogen med hotpants, linne och stora gummistövlar. dessutom var det väldigt dålig terräng om man säger så, tillslut kom jag iaf fram till åkern men då ångrade jag mig och gick hem till huset. när jag väl var framme hade mamma kommit hem eftersom mormor ringt henne (de har sitt sommerställe bredvid vårt hus) och även zorro var hemma. skönt att bullen mådde bra, även om man får hjärtklappnign och inte vet vad man ska göra.

sen har jag solat och nu på kvällen gått en två timmar lång promenix. först med brorsan och gabbe, sedan med hannis.

imorn, valborg! kommer bli kul. grillning och fest. är itne sugen på nattklubb, jag röstar på öltält  ;)

goodnight!

Wiiii

Tjoo!

Ännu en helg förbi då. Om 27 dar bär det av till Arlanda och sedan New York. Måste passa på att parta nu de sista helgerna, borta i Hickory lär det väl antagligen itne bli så mkt kan jag tänka mig. fast man vet ju aldrig ;p

i lördags var vi på inflyttningsfest hos sofie och rille, det var trevligt! kom dock rätt sent eftersom jag jobbade till kvart i 8. men det var så skoj så, speciellt ölspelet ;) sedan åkte jag och hanna med anna till norrkan där vi gick till trappan. Där var det ngn cowboy kväll med en mekanisk tjur och hela köret. haha, den hade jag ridit på om jag hade haft byxor, men chansen att visa rumpan när man har klänning skulle nog varit rätt stor, så det skippade jag. framåt 3 halv 4 gick vi hem till mig och käkade pomme med MASSA grillkrydda på, speciellt den tallriken hanna krydda. ni skulle sett igår, grillkrydda och chipssmulor i heela soffan.

fyfan vilken seg dag jag hade igår, gjorde ingen nytta överhuvudtaget, ifs kan det väl vara skönt med en sån dag lite då och då.

idag skulle jag på möte med syo konsulenten egenligen, men det blev lite missförstånd så vi tog möter över telen istället. skönt det, slapp jag pendla i 3 timmar. nu strax ska jag till Kungsgård och hämta ut ett nytt betygsdokument.

hörs sen! pusss


Kalkyl-tenta

Heeej

Kom hem från Linköping precis, började med tenta där klockan 8 imorse. 05,50 steg jag upp, evigheter sedan, det gör jag bara när jag just har tenta. det var såå skönt att gå ner till campus bussen vid halv 7, inget folk och svalt och skönt. kanske man ska börja gå upp så tidigt och påbörja morgonpromenad? hmm ngt att fundera på faktiskt.

tentan gick som väntat inget bra. men den var nog rätt lätt egentligen. jag hade kunnat plocka ihop mer poäng men jag gav ju upp innan jag kom dit. kände att jag inte orkade sitta där i 5 timmar.

det är lite lustigt. för att de enda omtentorna jag har är i just ekonomi. Jag älskade prov på gymnasiet, hur konstigt det än låter. på nästan varje prov hade jag mvg och ibland mvg +, men det var ju på just dom proven där man skulle skriva och analysera. Jag saknar faktiskt kurser där man skriver, räkning är ju inget för mig egentligen. hmm, vi får se hur vi gör med allt. jag saknar iaf skriftliga prov.

snart blir det en sväng ner på stan, stannar nog och käkar lite glass också, ett måste en sån här dag. jag äter jämt kulglass med daim och melon. mina tankar går till "Stena" som står inne på cubus hela dagen :p ska nog dit idag och köpa lite klänningar och vad jag kan hitta.

har mailat lite till med familjen. dom verkar vara så gulliga. dom skulle till kusten och stranden nu i helgen, då skulle dom ta foton och skicka till mig :)

ikväll blir det kalas för farmor, måste köpa ngt till henne på stan med. det var ett tag sen jag var där, man hinner ju aldrig, jag tycker alltid att man har ngt att göra. blir kul att träffa släkten iaf.

ha en trevlig dag då ;)
pusshej!

image197
gott det skulle vara med en sån här smultronglass då ;) var nyss o kolla på hemsidan. det blir det att åka ngn gång snart.


Lägenhetsvisning

Om ett tag kommer två pers för att kolla på vår lägenhet, hyres alltså. Jag som trivs såå bra i den här lägenheten och på Söder. Men men, om man ska kunna komma iväg så måste man göra lite prioriteringar. Vi kommer säkert att kunna hitta en fin när jag kommer hem sen i oktober, om vi bestämmer oss för det :)
jag tycker det verkar komma ut lägenheter hela tiden, hyres som bostadsrätter, det är ju ett plus det.

Idag har jag ägnat förmiddagen åt att plugga lite, delvis känns det lite onödigt på en dag som denna eftersom jag ändå aldrig kommer kunna klara tentan, men jag intalar mig att man kanske lär sig ngt av att åka dit imorn och försöka ändå. sedan har jag städat inför visningen, nu är det bara dammsugningen kvar.

måste fixa massa med resan också. Ska ringa Kungsgård nu och be om ett nytt betygsdokument, det måste man visa. sedan är det visum som ska fixas, vaccination, försäkring, internationellt körtkort, läkarundersökning etc. så det är bara att sätta gång ;)

jag drömde att jag var hos familjen i North Carolina igår. Fast barnen var mkt mindre, typ bebisar :S haha. fast i drömmen gick det bättre än förväntat med engelskan iaf :p när jag väl kom till huset var det redan massa folk där, som en bbq typ. i drömmer låg också Blue Ridge Mountain, vilket det även gör i verkligheten. jag hoppas jag får drömma mer inatt. då kan jag ställa in mig lite undermedvetet på resan och min engelska :p
när jag pratade med Beth förra helgen frågade hon om barnen kunde få maila till mig och det är ju klart. Dom har inte skickat ngt än, så jag funderar på att skriva till dom idag eller imorgon.

take care!

image196

Bluerigde Mountains

Norrköping är en väldigt fin stad

shooo

Denna dag har bjudit på lite basketlirande, promenad, lägenhetsvisning, stan och glass. Lite senare ska vi till Stavis och grilla och kolla fotbollen. Jag får se om jag kollar på hela matchen, behöver egentligen plugga. Jag har ju tenta om si så där en och en halv dag. det går nog så bra så ;p

När hanna och jag gick vår vardagliga promenix på stan idag så pratade vi om hur fint det är i norrköping egentligen med strömmen och industrilandskapet, som man tar alldeles för givet. vi norrkan-bor bör vara stoltare ;) lägenheten som vi kollade på var till hanna. den var jättefin och mysig, men bara på 33 kvadrat, så lite litet. det är svårt det där med lägenheter, ska man ha hyres eller bostadsrätt, läge etc?

nu ska jag försöka plugge lite, kommer väl fastna i tv:n framför "unga mödrar". Haha, så roligt att kolla på, nästan alla är ju värsta fjortisarna. Hur bra är det egentligen för ett barn att andas in sina föräldrars cigarettrök hela tiden? Uschalinge.

klockan får gärna gå lite fort, jag är hungrig och är sugen på grillat. det var länge sen man åt det nu. hoppas det blir många barbeques (stavas det så) hemma hos familjen Gaither.

puss

Bikiniväder

hey you!

Idag har jag varit här hemma hos mamma. Har suttit på tomten och solat. Det är så svårt att sola ryggen, så som vanligt är jag mkt brunare på framsidan. har fått bikinistreck nu, inte så vackert, men det är ju kul att solen tar iaf. jag bränner mig inte så lätt, men nu bränns det lite på bröstet och armarna.
börja precis fundera på hur bikinistreck/sträck stavas? :S
 
snart ska jag ta bilen till Kvarnisch där vi ska promenera. hoppas på 10 000 steg idag, men det tar ju evigheter och jag måste vara hemma till 6 så john kan ta bilen.

aaa. jag måste gå ner i vikt, jag ser ut som en köttbulle i bikini ungefär. Det hela hade varit lite bättre om jag hade varit lite längre än 1.60. det är delvis jag tycker om att ha klackar på mig, när man är längre ser man smalare ut. men, det finns ju inte mkt att göö så jag får trivas som det är. håller för övrigt på att läsa Mia Thörnbloms bok "Självkänsla" eller ngt, ska försöka ta lite lärdom. Har iaf lär mig att självförtroende och självkänsla inte har någonting med varandra att göra.

zorro rymde imorse när jag kom förresten, snacka om panik! Usch, jag skulle aldrig klara av ifall det hände ngt. Det jag mest är rädd för är alla bilar.

ska plocka ur tvätten ur maskinen nuu. sen plocka lite.

Jag vill snorkla snart
image194


Vilken härlig dag!

Helgen som varit vart rätt bra.
I lördags vart det spontanfest hemma hos Mats. Där satt vi och drack och sjöng lite gamla godingar till hans gitarrspel. Det blev dock ingen utgång sen, men dagen efteråt kändes det rätt skönt.

Igår var jag hundvakt till pojkarna. Det var meningen att dom skulle komma hit till lägenheten men eftersom det var underbart väder åkte jag ut dit och solade i bikini. Det var grymt varmt :)

Nu ska det bli njutning de sista veckorna i Sverige! (Dock helst inte då det gäller onyttigheter, jag vill itne vara ett berg i bikini där nere). Därför kommer studierna komma lite i andra hand.

Idag har jag varit och spelat football med john, stavis och macke. Det var två år sedan förutom förra midsommarn, men jag det fortfarane lite i mig. Mitt problem är dock min kondition, USEL är den, den ska jag försöka träna upp.
Efter fotbollen åkte vi hem o bytte om, sedan åkte vi till folkparken och käka kulglass, första riktiga glassen i år, underbart. efter det snacka vi massa skit i folkparken och nyss kom jag hem. får se om det blir lite grillning ikväll. John jobbar till 7 så vi får se.

kanske borde plugga lite nu? tenta på fredag. men det känns så jobbigt att slösa bort tiden på att sitta inne när man kan vara ute. kanske ska ta en dusch nu och sedan springa ner på stan? hmm, möjligt. vi får la seee.

image193

så härligt att gå barfota i gräset :)


Au-pair i North Carolina, Hickory

Tja!

Igår blev det softisch kväll tillslut. Hanna och jag köpte massa gott (eller jag, hanna är ju extremt nyttig), sedan köpte vi pizza och åkte vi hem hit och kollade på filmen "the eye". Den var bra faktiskt, jäkligt spännande och flera moment där man hoppade till. Lite senare kom john, stavis och sebbe hem och då spelade vi lite Rappakalja. Det spelet är ju såå kul. John vann och jag kom tvåa, men som man säger, ettan förlora, tvåan vann.

Sen igår vid kvart i 11 på kvällen ringde telefonen, jag såg direkt att det var ett utlandsnummer. När jag svarade var det först huvudkontoret i boston som jag pratade med och sedan kopplade dom vidare mig så att jag fick prata med Beth, mamman i familjen. Snacka om att jag blev nervös, jag hade ju inte ställt mig in på det överhuvudtaget! Jag kommer knappt ihåg vad jag sa, men hon verkade iaf höra vad jag sa så det va ju positivt :p hon verkade också lite nervös, men vi pratade bara typ 5 minuter eftersom hon var tvungen att ringa tillbaka till huvudkontoret eftersom dom stängde klockan 5 på eftermiddagen i deras tidszon.

Så nu är det klart iaf. Den 25:e maj flyger jag från Arlanda till New York, för att sedan åka till Long Island och au-pairskolan. Där ska jag stanna till den 31 maj, och sedan anländer jag hos familjen. Om allt går som planerat ska jag stanna där till 15:e september och sedan blir det en hel månad i USA då jag ska försöka resa runt i landt så mkt som möjligt. Ngt jag alltid velat göra, finally :D även fast det inte kommer att bli helt lätt så är det ju ett minne för livet. tänk bara att sitta på ett plan helt ensam på väg till NY, så coolt.

om ett tag ska jag på kalas hos min kusin.
Btw fick G på affärsrättstentan, ännu en gång :D


image192

pussssss


En hemma-dag

Shoo

Skippar fö idag igen även fast jag gjort iordning mig o allt, tror jag får mer gjort hemma. Dessutom känns det ganska kört med kakyleringen.
Så, vad händer idag då?

Hmm. Nu ska jag försöka plugga några timmar. Sen i eftermiddag ska jag fråga hanna om hon kanske vill gå en sväng på stan. Sedan ska vi ta en långpromenix och inför kvällen är vi öppna för förslag. Vi har snackat om att fixa en wii-kväll, vem som nu vill det. annars så snacka vi om att ta en liten partajkväll här hemma. John är iväg på partaj med basketgrabbarna. Det känns som att många lämnat det där med party lite bakom sig. Haha, Jag och Hanna har nog iaf 5 år på oss kvar innan vi tröttnar. Vi lämnar det öppet för tillfället helt enkelt.

Fick svar från familjens gamla au pair inatt, jag hade mailat lite frågor till henne. Hon var bara positiv i allt hon skrev. Hon skrev att pojkarna underhöll sig själva så att man i princip bara var tvungen att hålla ett öga på dom och säga till dom vad de ska göra. 13-åriga tjejen är väldigt pratsam och kräver lite uppmärksamhet. Beth var trevlig och ville inte att man skulle göra något extra, bara se till så att barnen gjorde sig och Jay var väldigt avslappnad. Skönt att få veta av en annan person som faktiskt varit au pair där hur det är att bo med familjen.
hoppas på telefonsamtal i helgen. ifall jag ska bo hos dom vill jag ju gärna ha en månad att förbereda mig på.

Jaa, vad kan man säga mer...
Oprah inspirerar mig som vanligt. När jag är i USA måste jag iaf gå på ngn av de här talkshows. Igår såg jag en repris av Oprah. Där var det en trebarns pappa som var döende i cancer. Han sa det (som man hört många ggr förut) "Man ångrar inte det man gjorde, bara det man inte gjorde".
Många ggr är vi nog helt enkelt för fega. Man tänker att "det där ska jag göra senare, nu måste jag ju faktiskt jobba eller plugga". Det finns inget "måste" för oss. Seriöst, man är ju på jorden för att leva, inte för att ha massa "Måsten" och att ta den enkla vägen eller göra det som man tror andra tycker är bra.
Jag ska försöka leva utifrån det mottot "man ångrar inte det man gjorde, bara det man inte gjorde".

På tal om annat, lite bilder från Pettas fest som var typ en månad sen:

       

hare!

Skrev nyss ett inlägg..

Men det inlägget försvann. Sånt är så jobbigt, när man skrivit ett tag och sen är allt borta...

Iaf, hoppas att det blir långpromenix ikväll, vädret ser iaf väldigt lovande ut :)

ikväll kanske jag kommer att snacka med familjen i telefon, jag mailade och frågade förut. annars kanske det är lättare i helgen när dom inte jobbar på dagen, det skiljer ju 6 timmar mellan våra tidszoner. Ifall jag skulle jobba hos dom undrade dom om jag kunde komma till dom dne 31 maj, jag som tänkt att åka från Sverige då. Men det får kanske bli 25:e istället då. Först blir det ju New York och sen Long Island där jag ska på au pair kurs i 4 dagar. En hel dag ska jag shoppa på Manhattan. Det är så sjukt billigt där nere just nu, man kommer ju kunna köpa hur mkt som helst.

snart ska jag bege mig hemåt, när mamma kommer hem så pojkarna slipper vara ensamma :)

ciaoo

"The notebook" gammal kärlek rostar aldrig

Var en väldigt fin film som therese tipsade om. Den filmen tipsar jag nu er om ;) Dock miste jag lite av stälmningen i slutet av filmen då John, Petta och Emil kom hem hit för ett tag sen, de hade varit på IFK, som förlorade.. Filmen handlade om äkta kärlek och att man fortfarande kan vara förälskad hur gammal man än är. Förresten, min famor och Ingemar förlovade sig förra veckan i Indien :D Det var Ingemar som friade och självklart sa farmor ja ;) dom hade visst gjort det jättevackert på hotellet med värsta middagen och allt. Det är farmor verkligen värd :)

Ännu en hemma-dag. Idag har jag pluggat lite, sen hängde jag med John och Emil på stan och shoppade lite. En jättesöt klänning, tygskor, en tröja och promenixskor. Jag blir såå sugen på att köpa massa gulliga klänningar, det står som högsta prioritet nu på listan, och förstås ett par bra träningsskor ;)

Imorn blir det att åka hem till mammsen och vara med pojkarna, the best boys in the world ;)

Jag vill ju prata med familjen Gaither på telefon snart ju. Får höra av mig till dom imorn genom mailen tänkte jag.

Jajusteja! Sex & The City började ju för 10 min sen, dubbelavsnitt dessutom ;) Jag har ju sett typ alla avsnitt med det är ju så komiskt att man kan se det flera ggr om ;)


puss

Jag mår som bäst när jag...

... träffar mina hundar. Dom kan få mig på såå bra humör! Även fast det är helt otänkbart för andra hur man kan älska djur så mycket så är det en självklarhet för mig. Hanna och jag snackade om det igår. Hannas mamma Maria är likadan som mig, vilket hon tycker är lite knäppt. Men jag sa till Hanna att en sådan kärlek som man får från ett djur inte kan vara möjlig att få från en människa (om det inte rör sig om mamma-barn eller pappa-barn relation). Djur har en sån jäkla villkorslös kärlek. Det spelar ingen roll om människan är ful (en sån människa blir definitivt utstött i samhället många ggr), vad misstag människan gjort, eller om man avviker på ngt annat sätt. Det ända som spelar roll är den omtanke som finns från människans sida, och det känns som att djuren uppskattar det så jäkla mkt mer än vad människor gör.

Idag har jag varit hemma hos mamma, lekt massa med Zack på tomten eftersom det var såå skönt väder. Skippade föreläsningen och det är jag glad för. Som sagt, de gör mig glad och jag får bättre perspektiv på saker på ngt vis. Det är ett måste för mig att jobba med djur på ett eller annat sätt. Jag ska vara volontär både i utlandet och i Sverige. När jag ändå skriver om det här, bli medlem i www.wspa.se , det är en organisation som jag är med i som hjälper djur under helt sjuka förhållanden.

   

Har precis fått ett mail från Beth och Jay. imorse mailade jag över lite fler frågor till dom. Hur mitt jobbschema skulle se ut, hur dom ser på en au pair, bara en person som jobbar hos dom eller en person som jobbar men också är med i deras "familj" och är med när dom hittar på saker. Samt ifall jag hade möjlighet till bil.

Svaren jag fick matcha mina förväntningar. De skrev att jag självklart var välkommen att vara med dom på deras släktträffar och när dom hittade på saker med familjen. En del kanske tycker det är en dum fråga, men tydligen är det vissa familjer som bara ser au pairen som en person som jobbar för dom och inget mer.
Det som dock är läskigt... Det är en Ford Van jag kommer att köra, den är ju fan bautastort! men det är väl alla bilar och vägar i usa ifs. Bara dom har stora parkeringsrutor så kommer jag bli lugnare :p

nu ska jag äta hjärtan, såna härliga snacks som smälter i munnen :)
puss

Ännu en ny vecka

Partyt i lördags vart kul!
Först var vi hemma hos Pamela och firade henne eftesom hon fyllde år, grattis! :D Sedan drog vi vidare till trappan. det var faktiskt kul där, det blev nog många steg på stegräknaren eftersom vi dansade typ 2 timmar i sträck. helt ensamma på ett dansgolv också. allt folk var typ på övervåningen eftersom det var ngn löjlig rappare där.
sedan var det tänkt att det skulle bli efterfest, men dom blev visst utslängda. så vid kl 4 låg jag i säng och som vanligt vaknade jag vid runt 8 och inte kunde somna om.
Min dag igår vart alltså vääldigt lat eftersom jag var så trött. dock gick hanna och jag en timme och en kvarts lång promenix. 8500 steg. det ska vi göra ikväll också.

om ett tag ska jag snart till linkan. har ingen möjlighet att klara tentan den 25:e, men får väl göra den nästa år. kan lika gärna gå på lektionen idag och förhoppningsvis lära mig ngt.

ska försöka söka lite distanskurser till nästa år nu, ifall att jag känner att jag vill läsa ngt annat. dock kan jag inte logga in på studera.nu så att jag kan registrera mig, jag som skickat efter en ny kod och grejer.

image175

på promenad, genom stan!

puss

Såå spännande

Nu har jag mailat lite mer med pappan i familjen, Jay.
Han verkar vara väldigt trevligt och har ett väldigt inflytande jobb i North Carolina, han är nämligen district attourny eller hur det stavas. han är alltså åklagare och på hans hemsida står det lite om vad han har uppnått och så, bland annat ett betydligt högre fängelsestraff i delstaten NC då det gäller sexuella övergrepp på barn. det finns även massa artiklar om honom, han har bara hand om mordfall och andra grova brott. riktigt intressant jobb. Så man kan ju inte säga att familjen är hillbillys direkt bara för att dom bor på landet. Mamman i familjen, beth, är utbildad lärare. Dom verkar jättetrevliga.
Tyvärr har dom ju inte fått min ansökan än, utan det är ju kontoret i Boston som matchat oss för att de tror att vi skulle passa med tanke på bakgrund, värderingar och så. Förhoppningsvis får de min ansökan snart så att de kan få ett större intryck av mig som person. Tydligen hade Beth sagt till Jay iaf att hon tyckte om mig utifrån det lilla vi mailat, det är ju kul.
Sedan blir det ju att prata med varandra över telefon, fatta vad nervöst det måste vara. Jag som inte pratar speciellt bra engelska heller. Men det får dom ha överseende med, man har ju inte engelska som modersmål och jag har inte pluggat engelska sedan typ 3 år. Ibland finns det kanske vissa positiva sidor med att läsa svår engelsk kurslitteratur, man kanske snappar upp ett och annat :)

jag tycker det är så roligt att få respons om det här med au pair att jag typ inte kan tänka på annat :D Borde plugga men snart kommer pappa hit. De kom hem från Indien igår och kanske har han köpt ngt till mig? :p

filmkvällen igår blev förresten mysig. jag o  fia kollade först på juno. men hon tyckte att den var lite seg så då satt vi på hairspray och kollade lite på den. sen satt vi på talang istället, söt och duktig den där lilla killen var.

hmm nu ska jag plocka upp lite här. jag köpte tre nya skor igår på wedins rea som fia ville testa när vi kom hem, nu är det skor lite överallt :p

ikväll blir det att vara hemma hos pami och fira henne, det kommer nog bli skitskoj :) sedan får vi se om det bär av till trappan.

image174 ett två år gammalt foto på familjen som fanns på hans hemsida, söta va? :)

take care!
puss


More news from Gaither family

Tjenis!

Precis hemkommen från Linkan där jag varit på föreläsning. Jag är så jäkla förkyld så då är det jobbigt att sitta inne i föreläsningssalen, nu är det helg iaf och det ska firas :)
På väg hem gick jag förbi mammas jobb, där visade jag henne mailet jag fick från familjen. mamma tyckte Beth verkade trevlig.

igår svarade jag på mailet och för ett tag sen fick jag ett litet svar, men hon ska skriva mer sen ikväll eftersom hon har mkt på jobbet. Dottern Amelia skulle vara med på ngn boktävling i skolan, "Battle of the books". det går ut på att de läser 25 böcker och sedan ska de svara på vilka författare och böcker det handlar om. tydligen var hon nummer 1 i sitt lag, smart girl ;) blir kul att få svar från dom snart igen.

snart ska jag käka lite sen ska jag möta upp hanna för att vi ska hämta min lilla kusse fia eftersom vi ska gå på stan, sen ska vi köpa hem massa gott och gå hem till mig och ha filmkväll :)

ha det fint!
puss

Svar från au-pair familj

Hej!

Jag har varit riktigt dålig på att blogga de senaste dagarna, har inte känt lusten till det helt enkelt.

festen i lördags blev lyckad, det var många roliga outfits att spana in ;) vi snackade om att anordna en egen maskeradfest, men tänkte att det kanske inte vore så lyckat om folk inte är så seriösa, vilket det säkert skulle bli. annars skulle det vara kul att fixa ngt sånt, kanske som adjö-fest om jag åker till usa? ;)

i söndags mådde jag itne bra, ganska bakis faktiskt, och inte blev det bättre av att se reprisen av "rent hus" med stigbjörn i huvudrollen. fy fan vad äckligt det var hemma hos den människan, det blev att springa in på toan och spy några gånger under programmet :p senare på kvällen var jag mkt piggare och åkte hem till mamma och bakade, mina kakor är poppis måste jag säga ;)

jag har börjat gå långpromenader och mer ska det bli. i måndags gick jag, anna och hanna en långispromenad på en och en halv timma, jätteskönt med tanke på vädret. norrköping är mysigt bara det är lite bra väder.
just nu är jag hemkommen från en promenad med hanna. vi har gått runt hela stan skulle man kunna säga, oxelbergen, motala ström, typ uppe vid kungsgatan, klingsberg och allt möjligt. 8500 steg blev det, så det var väl bra. minst 10000 om dagen ska man tydligen gå vilket jag måste uppnått idag då jag varit hemma hos mina favoritpojkar!

och till rubriken. idag har jag fått mail från en amerikansk familj som bor i north carolina :D familjen består av föräldrarna, 4 barn i åldrarna 7,9,11 och 13, många barn men de två senaste reder sig nog rätt mkt själva. dom bor i en mindre stad som heter Hickery och bor på en hästfarm, fast för tillfället har de bara en häst. men tydligen har de 80 hektar mark, jag har räknat ut att det är 80 000 kvadratmeter med åar, floder, sjöar och skog. dessutom har de 4 hundar och en groda eftersom pojkarna tycker om att hitta grodor och grejer i åarna :p
samtidigt vet jag inte om det kan bli lite väl isolerat, man vill ju kunna ha ett socialt liv efter jobbet med barnen. men jag ska maila tillbaka till dom nu ikväll och sen får vi väl höras på telefon.
det är ju omöjligt att säga ngt än, men just nu är jag lite tveksam, men det kan ändra sig om dom är skittrevliga och positiva. själva läget i usa är inte direkt vad jag räknat med, men jag kan tänka mig att det vore grymt att bo så där istället för i ngt villaområde som liknar sverige. det kanske är just ett sådant område som jag behöver. vi får se, jäkligt spännande iaf :)

det blir nog itne så mkt plugg idag, så kul att få lite respons på aupair ansökan så att man bara tänker på det, har googlat lite på Hickery också, ska kolla lite mer ;)

  

puss

Strålande humör, min visionboard är påbörjad:D

Hej där!

Idag är en sådan dag då man bara är allmänt glad och lycklig :D

imorse vad jag nere på stan och köpte present till mammas tobbe som vi ska fira idag, jag köpte utskriftspapper eftersom han ska få en fotoskrivare av mamma.

medan jag ändå var på clas ohlson passade jag på att köpa en anslagstavla och häftstift så att jag kunde börja på min "visionboard" där jag ska sätta upp saker som inspirerar mig. jag hade jättemånga fina papper hemma som jag skrivit ut för länge sen som jag suttit och klistrat och fixat med nu, riktigt kul faktiskt! på varje bild har jag skrivit ett nyckelord som representerar vd jag anser är viktigt i livet. dom här bilderna och orden är själva bakgrunden på anslagstavlan och utifrån grunden ska jag sen sätta upp mina mål. jag måste ta ett foto och visa upp den för er snart ;) mina nyckelord än så länge är: välmående, livets möjligheter, integritet, drömmar, kärlek, familjens styrka, fridfullhet, självständighet, glädje, frihet. Dessa ord har jag skrivit på bilder som jag tycker representerar det. flummig som jag är :p

igår skulle det ju bli jobb, men, "romeo" ramlade i trappan före föreställningen och bröt antagligen tån, så det blev inställt. eftersom folk redan hunnit komma bjöd teatern alla på kaffe och kaka. som tur var var det bara 100 besökare. men jag fick betalt til kvart i 11 iaf, även fast jag bara jobba till 8 ;)

en annan bra sak. jag får 7000 spänn tillbaka på återbäringen eller vad det heter :D jag hade inte ens tänkt på pengarna, isf att jag skulle betala tillbaka. men 7000 spänn rakt ner i plånboken är ju bra :D

tentan igår gick sådär, den här var fatkiskt svårare än den andra, men jag hopppas verkligen att jag klarar den, det finns möjligheter till det iaf.

hoppas mitt fina humör håller sig hela dagen :D

ha det kul idag!

nu ska jag städa zolas bur och ta en dusch :)
puss

image170

så här kan en måltavla se ut ;)

Släktforskning

nu börjar vi komma framåt i ansökan. kontoret i sthlm ringde mig idag, jag hade glömt att göra matchningblanketten eller vad det  var, men den gjorde vi på telefon. hon sa att hon tyckte att jag hade en bra ansökan så hon trodde att det skulle gå vägen. i dagarna kommer jag att gå ett inloggningskonto så att jag kan hänga med i "jakten" på min värdfamilj :)

det har varit så skönt väder idag så johnis och jag var på en biltur, först för att se vart hans föräldrar kanske ska bygga hus och sen åkte vi till sörping och käkade glass. sörping är såå mysigt, speciellt på somrarna, jag kommer att bära minnen från dom somrarna hela livet :)
på vägen hem hälsade på hos mamma för att leka med hundarna, framförallt zack blev överlycklig.
sedan blev det att sola. sol och motions solarium tar alltid skitbra tycker jag, dom är att rekomendera ;) mitt problem när jag solar är dock att jag jämt får prickar på skulderbladen, inte så vackert precis..

jag har lite nya projekt på g.
igår gick mamma på möte hos kvinnojouren för att hon tänkte börja jobba som volontär där. det är ngt som jag också skulle vilja göra, men det är nog lika bra att jag tar det efter USA, annars hinner jag bara gå kursen nu som varar i 8 veckor.

och så har jag tänkt att börja släktforska, fatta vad intressant :D mamma kände ngn som höll på med det där, så hon skulle kolla upp till mig om man kan beställa ett dataprogram eller ngt.
jag tycker historia är skitintressant, och det blir ju bara ännu bättre när man ska forska om sin egen släkt :) när jag blev spådd i thailand så sa han att min främsta vägledande ande var en på mormos sida som började på G tror jag, och förknippas med en gungstol. hon var tydligen mammas ande också, fast mamma vet inte vem det kan vara. det kanske man kan få reda på i släktforskningen ;)

ajuste, satt bänkad framför oprah idag. annars brukar jag inte vara ett så jättestort fan av det programmet, men idag var det riktigt intressant. de pratade om hur man kan förändra sitt liv genom sina tankar, och det verkade riktigt vettigt. så på lördag, om jag hinner, så måste jag springa ner på stan och köpa en anslagstavla där jag ska sätta upp mina visioner och mål.

direkt efter programmet skrev jag ner det här, det som jag vill åstadkomma inom närmsta tiden:

Bättre självförtroende
Tacksam och nöjd med det jag har
Hjälpa utsatta människor och djur

haha, jag pratade med sam medan jag kollade på programmet. han tyckte att det passade mig perfekt. flummiga tankar för en flummig hippie :p och ja, jag kan vara lite flummig av mig ibland och analysera för mkt, men det är så jag är ;)

nu ska jag ta en skön dusch
puss!

Latisen

Hellu!

Idag skippade jag föreläsningen för att plugga lite på affärsrätten som är imorn.
känner att jag behöver gå och sola sen, det var över en månad sen nu och jag börjar känna mig bleek. uschalinge :p haha. carro i min klass hatar när jag säger så, men jag gör det bara för att jäklas typ. man ska vara stolt över att vara östgöte ;) väldigt feein dialekt. man tror ju att de flesta som pluggar i linköping borde vara östgötar, men på mitt program är det nästan bara stockholmare, så det är jag som har en dialekt som sticker ut :p

på senaste år har jag hatar programmet "våra bästa år", det händer ju aldrig ngt, man kan missa ett halvår och ändå vara i fas typ. men jag måste säga att det är lite beroendeframkallande som pamela försökt förklara för mig. det är ju itne speciellt bra, men ändå när jag är hemma på dagarna så sitter jag och kollar på skiten :S haha. får se om jag lyckas stå emot sen ;)

jag har nästan hållt på regeln om mina dagliga situps. igår var det dock lite problem. zack lät mig itne göra mina situps för han ville bara leka, men jag tror att jag kom upp i 25 iaf :p
mitt största problemområde är magen och valkarna på sidorna. hur fasiken ska man få bort dom!? som det ser ut just nu så längtar jag inte till bikinisäsong.

igår hörde jag som sagt av mig till au-pair. tillslut svarade hon och sa att min ansökan nu var på kontoret i sthlm och att dom borde höra av sig till mig snart. äntligen, bollen är i rullning :)

nu borde jag nog ta tag i dan :)

what what ciaoo (min och sams hejdåfras)

image169

All my life

sitter jag och lyssnar på nu med K-CI and Jojo, min gamla favoritlåt som jag brukade lyssna på när jag var typ 11 år och kär i en viss niklas :p
youtube är ju riktigt bra, man kan ju sitta i flera timmar utan att tröttna. my immortal akustik är riktigt bra ;)

idag skippade jag föreläsningen för att vara här hemma hos mamma och vara med pojkarna. ska försöka plugga lite till affärsrätten idag.
nyss fick jag mail om att boken vi behöver i den nya kursen kommer in nästa vecka (!), då ligger jag ju liksom två veckor efter. så jäkla dåligt, den fanns varken att köpa på nätet och det var fullbokat i skolan, så det är la bara att vänta.

idag ska jag fasiken höra av mig till min au-pair kontaktperson, det går otroligt segt. jag lämnade in den för liksom tre veckor sedan. jag har redan varit på henne massa så nu i fredags skrev hon bara att hon hör av sig till mig när hon är klar med den, men jag tänker iaf höra av mig för så här lång tid ska det inte ta. om allt går som planerat så är jag i new york om två månader, men då måste jag ju hitta en familj först... aja, ska ringa henne och om hon inte svarar tänker jag ringa kontoret i sthlm och fråga om det verkligen ska gå till så här.

ikväll blire hard work at the theatre. eller "hard work" är väl inte rätt uttryckt precis. ikväll blir det att stå i disken och sälja godis, sedan att plugga under akterna. idag jobbar jag med vaktmästare stefan, han är alltid kul att prata med, haha.

back to business nu då, zack står och klagar för att han vill mysa :)

image168

Lärare borde lära sig att rätta bättre

Hey yoou.

Dom här dagarna har varit bra, bjudit på en del shopping faktiskt.

I lördags åkte jag med john och emil och shoppade lite på maxi, behövde lite "promenadskor" och sånt. Jämt när jag letar efter skor nuförtiden så intalar jag mig själv att jag borde köpa låga skor som är bekväma att gå i till bussen i och så. istället kollar jag på bara högklackade när jag väl kollar på skor, men i lördags hitta jag lite av varje.
sedan blev det jobb på lördagkvällen och sedan begav jag mig till stavis för lite förfest. väl där hällde jag i mig vad som senare skulle visa sig vara onödiga kalorier eftersom vi inte kom in på trappan för att sebbe inte var anmäld. istället blev det att bege sig hem i natten och äta mat. haha.

i söndags åkte vi och firade lilla esters 2-årsdag där det bjöds på fika. ester verkade vara nöjd med presenterna, speciellt dockvagnen :p

igår blev det en spontan shoppingdag då vi åkte till vingåkers outlet, som vanligt hittar man aldrig någonting där, men jag kom iaf hem med två väskor, den ena en sportväska som jag ska ha när jag tränar (faktiskt!), och den andra en till vardags.
sedan åkte vi tillbaka till norrkan igen och jag o hanna letade sexiga outfits till festen på lördag ;) jag tänkte köpa ett sjuksköterskedräkt, men istället valde jag att vara "djävul". jag var ju djävul på sams halloweenfest, men nu ska det läggas till lite attribut. nu blire korta svarta shorts som gäller, röda knästrumpor med röda glittriga högklackade pumps, djävulshorn och en lie eller vad det heter och urringning hahaha, känns ju helt stört att gå bland det där bland människor, men vi får se, jag anpassar mig på lördag tänkte jag. hanna ska vara en polis, det blir nog grannt det ;)

nu till rubriken. jag är faktiskt lite irriterad. jag ska ha omtenta i affärsrätt på fredag eftersom jag var 1 och en halv poäng ifrån godkänt. trodde jag... jag gick igenom den tentan en gång till nu och märker att jag fick fullpott på första frågan och inte 6 poäng. på tentan har lärarn krånglat till det också och först skrivit 16.5 men sen skrivit 14.5 över på min framsida. vet inte vad han sysslade med. men godkänt hade jag iaf, känns jobbigt att göra om skiten, men får hoppas att det går bra. affärsrätt är en kurs som jag verkligen vill bli godkänd i.

snart blire lite matlagning. har börjat göra situps nu varje dag också, ca 65 varje dag :p

puss


RSS 2.0