Personal letter

sitter jag och försöker skriva nu. det är svårt att veta vad man ska skriva, vad kommer en familj i USA vilja veta om mig egentligen? nu har jag iaf med familj, intressen, vad jag gjort före gymnasiet, efter gymnasiet och framtidsplaner typ, det är väl det vanligaste.

sen idag ska jag antagligen åka ut till mamma, jag hoppas verkligen min externredovisningsbok har kommit. jag har så otroligt mkt att ta igen för att jag inte haft den, så imorn efter tentan blir det att åka hem och plugga några timmar, på söndag också förhoppningsvis..

btw, nu har jag och john inga mer "rallarsving"-avsnitt att kolla på, dom som är så bra :( haha, så roliga att kolla på. vi har tagit efter deras brottningsritualer :p

igår började ju private practice på 4:an, med addison från greys anatomy, det verkade rätt bra faktiskt, ngt jag antagligen kommer att följa :)

ska skriva lite mer english nu... puss!

image143 

image144

Lite låtar att tipsa om

Jag har fått några nya favoriter som jag lyssnar sönder, dessa är:

Leona Lewis; whatever it takes
Leona Lewis; the best you never had
Usher feat. young Jeezy; in this club
Adele; chasing pavements
Chris Brown; with you

det var det jag ville ha sagt då, undanflykter till varför jag ej ska sitta med pluggböckerna.. det känns lite kämpigt just nu.. men jag är ju inte ensam, Anna har ju fullt också ifall man kollar in hennes blogginlägg ;)
grattis matilda by the way :)

ska kanske ner på stan en sväng, lämna in en skiva för att framkalla lite foton o så, hmm undra hur lång tid det tar.

i helgen blire antagligen party, och nästa också såklart, 8:e mars, inte bara den internationella kvinnodagen, utan även min födelsedag ;)

puss


Referenser

har jag fullt upp med. Igår var jag iallafall hos min farbror leif och hans fru lena för att få referens att jag tagit hand om fia. jag var förbi solvej också, min mentor på gymnasiet, eftersom hon ska skriva personlig referens om mig, och lämnade en blankett som hon ska fylla i, får se om jag hämtar den senare idag eller imorgon, jag har fullt upp just nu. btw, när jag gick in på kungsgårds hemsida för att leta upp solvejs telefonnummer så gick jag in på deras nättidning, och vem var inte på första sidan?! Jag och sofie! haha, när vi tog studenten. men det var för att de skrev den nya tiden när detta års studenter skulle springa ut. liten chock fick jag i alla fall, har typ aldrig varit inne på den där hemsidan :p

image140

de senaste dagarna har jag inte hunnit plugga så mkt, ligger redan efter i externredovisningen för att jag inte fått hem min bok än :/ ska försöka plugga lite mikro idag, men det är ju så jäkla svårt.

förresten, ska på tokio hotel med min lilla kusin fia i april, haha det blir kul :D

ska ta tag i dan nu, kom precis hem till mamma.

puss

"CP-kväll" & Rappakalja

Igår blev det ingen danskväll, utan istället blev det melodifestivalen, typ 4 avsnitt av "I en annan del av köping" samt "Snickeriet" och efter det, efter mitt tjatande, Rappakalja :D (tycker inte om ordet cp, men det var killarna som myntade det ordet, istället har jag alltid lärt mig att man ska säga "förståndshandikappade" :p).

 för det första, jag tycker att Patrik Isaksson åtminstonde borde gått vidare till andra chansen :S jag läste mammas amelia härromdagen, då de hälsade på hemma hos honom och sofia, han verkar ju så gullig och ödmjuk, sånt tycker jag om ;p så det var lite därför jag hejade, men låten kan säkert bli jättebra efter några lyssningar med. "caracola" var väl okej, dålig låttext får man väl säga, men dom var ju söta och det går ju faktiskt ut i rutan, dom var ju roliga att kolla på så att säga, det tyckte framförallt killarna :p det var edda, emil, lappen, john och jag som satt och ugglade.

ikväll blir det ännu ett nytt avsnitt av "I en annan del av köping", det får man inte missa, även om det krockar med Singing Bee.. Man blir ju så glad av att se på det, Micke är ju jämt så glad, om man ändå kunde ha hans livsglädje ;)

Rappakalja gick rätt bra för min del igår, jag kom 2:a men jag tvivlar på att emil kom först (kanske lite fusk?), i annat fall "ettan förlora, tvåan vann" ;)

idag skulle jag gått en snabbis på stan med sam, men stan öppna visst 12 o jag ska på kalas vid 13, så det blev lite tight. funderar på att springa ner en snabbis själv och köpa ett par jeans, får se. jag behöver ju mikroplugga... de jag umgås med ska strunta i omtentan, men jag pluggar det jag kan nu och testar i alla fall.

ha en trevlig dag!

image139

:):):)

jag är på rätt bra humör idag, det är nog för att solen lyser :D
blev lite sugen på att gå ut och "shaka some booty" ikväll, hahaha, så får väl se om det blir ngt..

ska plugga lite nu :) puss

image138

haha vilken dansstil ;)

Dagens upplägg

Snart blir det att fixa sig lite för att åka till Linköping på föreläsning. Jag hatar när man har föreläsning från 13-15, man hinner inte göra någonting känns det som då :S
Efter det ska jag hem lite fort och lite senare ikväll ska jag fika med yang. Det var evigheter sedan jag träffade honom, nästan 1 år :S haha, tiden går fort. men ska bli trevligt i alla fall :)
sen får vi se vad som händer, spelkväll kanske.. eller ngt..

jag har varit så jäkla onyttig den här senaste veckan, ätit hur mkt onödigt som helst samtidigt som jag knappt rört ngt på mig.. man känner i kroppen direkt att man inte mår bra av det. skulle vara skönt med ett träningspass eller ngt, så slipper man ha dåligt samvete :p  kanske kan träna och sola lite nu i helgen.

ska fixa mig nu. puss



haha vilket thaiboxnignsproffs :D


så mycket att göra, så lite tid

känns det som just nu :p

idag började vi ny kurs, extern redovisning, beställde boken idag så hoppas att den kommer i början av nästa vecka :) nästa lördag har jag omtenta i mikroekonomi också, som 70 % av de andra på programmet också har. känns lite tajt med tid att öva till den, men jag får göra mitt bästa..

måste ta tag i ansökningarna också, ska försöka börja med dom på allvar nu i helgen, jag vill ju åka :D lutar att åka i 4 och en halv månad, om nu ngn familj vill ha mig vill säga :p

i helgen blir det nog rätt lugnt. jag pratade med johnom vi skulle ha ngn spelkväll på lördag, några som är på? :D rappakalja är ju hur kul som helst ;)

ska skriva lite på mitt personliga brev nu, jag kan inte tänka på annat.. haha.
ha det fint!

puss


Fotokollage

Sitter och gör ett litet fotokollage om mitt liv eller vad man ska säga, den ska jag skicka med i ansökningarna som au pair. det svåra är bara att avgränsa bilderna, jag har hur många som helst som jag vill klippa in, speciellt från när jag var liten :D men, meningen med fotokollaget är att familjen ska få en bild hur man är, då tycker jag att det kan vara kul att sätta in bilder frå olika stadier i livet, inte just nu bara :S aja, får se, ska försöka välja ut några bra..

ikväll blire tv:n som gäller, det okända bland annat ;)

tentan idag förresten gick si så där. tiden sprang bort helt så det skapade stora problem. om jag haft mer tid på mig skulle jag nog klarat den, nu har jag antagligen inte gjort det.. ska aldrig mer först skriva kladd och tänka att jag ska skriva rent på en tenta ;) men, det går som det går, har massa annat att tänka på iaf :D

sen åkte jag hem till hundarna, det var nästan en vecka jag fick träffa dom... när jag kom hem gick vi ut på en promenix o sen käka vi lite godis, as usual ;)

ska fortsätta med kollaget nu

pusss

  

Gammal kärring...

Snart fyller jag 20 år, den 8:e mars. 20, det är ju skit mycket! lite ångest inför det där faktiskt, men då tror jag att det är bra att jag åker iväg som au-pair så att jag verkligen gör något som jag tänkt på sen jag var 13. Problemet som jag tänker på hela tiden är bara ifall jag ska åka 4 månader eller 12 månader. av erfarenhet när jag var iväg i thailand 4 månader så går det rätt fort, eller, ibland känns det ju jobbigt att vara borta men när man väl kommer hem så har det gått fort. 
nu är det ju lite över 1 år sedan jag och john kom hem från Thailand. 1 (!) år, om det går så här fort de följande åren känner jag att jag lika gärna kan bo i USA ett år, för att göra det på "riktigt" eller vad man ska säga, så att man verkligen lär känna den amerikanska kulturen och blir en typisk amerikan (ifall det nu är bra eller dåligt) :p Sam håller på att försöka övertala mig om att jag INTE FÅR åka iväg ett år eftersom vi är teammates i spanskan och så, och han har ju rätt bra argument.
om jag åker till mitten av oktober ligger jag förhoppningsvis nästan i fas med de andra i studierna, efter mindre än ett år då så kommer jag att åka iväg o plugga i sydamerika i ca ett halvår.. aja vi får se, detta är vad jag tänker på den mesta tiden av dygnet på, och john såklart, hur vi ska göra, han ska ju också åka iväg...

nu blire för plugg förhoppningsvis :D



15 bast här, snart 20 och tiden tickar på ;p


plugggisch

Idag har jag varit i skolan, först gjorde vi lite övningsfrågor inför tentan och sen var det föreläsning som gällde, jag tycker georg är gullig jag :p haha.

efter det åkte jag o john och storhandla och nu har vi ätit tacoos. ska nog ta en dusch snart och sen lägga mig framför tv:n och softa :) problemet med det är ju bara att jag itne kan sluta hålla på att retas med john, jag tycker det är skitkul men tydligen inte han, men jag kan bara inte hålla mig ;)

det var allt för dagen, peace out! :p

image126


fest på teatern

fest på teatern blev det igår ja! innan tog jag med mig hanna och så gick vi på den sista föreställningen av röda nejlikan, lite sorgligt faktiskt. nu i mars börjar romeo & julia, får hoppas att det blir bra och att det blir mkt folk. det som var kul med musikalen var att det var så mkt folk jämt, både på scen och publiken.

efter det kila kila jag o några av de andra värdinnorna in på vårat rum för att styla oss lite samtidigt som vi köpte ett glas vin. efter det gick vi ut till teaterns restaurang för att käka buffé och efter det började festandet. dock tog det ett tag innan det kom igång, men inga problem tänkte jag eftersom dom sagt att dom kunde ha öppet hur länge som helst, i alla fall till 5, men vid 3 helt plötsligt stängde de ner! får hoppas att det blir ngn mer gång :)

mötet igår gick bra, jag blev sugen på att åka ett helt år istället, eftersom man bara får visum en gång i livet till usa för att vara där en längre tid och då känns det som att man vill utnyttja det.. men får se, 4 månader vill jag i alla fall åka, det är ingen tid alls om man tänker efter. i veckan ska jag börja på mitt fotokollage som jag ska ha i ansökningarna :D
den personliga intervjun gick okej, den var delvis på engelska, hahaha, min engelska är lite ringrostig, men hon som intervjuade kunde heller inte få fram de orden som jag letade efter o hon har varit i USA ett år. det var en väldigt avslappnad intervju så det var skönt :)

ikväll blir mys :)
puss

Informationsmöte, teater och fest

Hej på er!

Idag har jag rätt fullt upp. Vid halv 12 ska jag till Linkan för att gå på informationsmöte med cultural au-pair, det tar ca 4 timmar och så ska dom göra en kort intervju med mig, är lite nervös för det men tänkte bara ta det spontant :) som tur är ska john skjutsa dit och hem mig, han ska vara med petta så länge, annars hade jag varit skitnervös över att inte hitta dit, men vi ska åka med rätt goda marginaler så det borde förhoppningsvis inte vara några problem :p

efter det blir det hem och byta om sen ska jag ner o möta hanna på stan, därefter ska vi gå på musikalen Röda Nejlikan, som jag i för sig sätt ungefär 15 ggr, men som är så jäkla bra nu att jag verkligen måste se sista föreställningen, dom kommer säkert att vara grymma idag då det är den sista :)
efter det blir det middag på teaterns servering med några av de andra värdinnorna, ljud- och ljussättare och skådespelarna med deras anhöriga, efter det blir det förhoppningsvis fest ;) som det låtit på carro & carro brukar det bli drag så vi får hoppas på det haha.

det är vad jag ska ha för mig idag då :)

på onsdag framöver har jag tenta i affärsätt och det känns som att jag aldrig hinner plugga, rätt mkt jobb nu på sistonde etc. men tre dagar har jag i alla fall på mig att plugga, hoppas jag klarar tentan, men man vet aldrig, det problemet får man ta då i sånna fall ;)

image118
 


Lite bilder från förra helgen, som också blev lyckad ;)

    

Hayden Panettiere, Saving the dolphins

Såå, nu är jobbveckan över då. eller det är den ju ifs inte, ska ju jobba idag o imorn också, fast bara några timmar. känner mig rätt duktig som jobbat på kanslit 5 dar i rad, dock påverkar det ju skolan endel, jag som har hur mkt som helst att läsa om alla lagar. Men Affärsrätt är faktiskt rätt intressant, ganska välbehövligt att kunna lite om lagar, framförallt konsumentköplagen.

såå senare blir det jobb och innan dess ska jag faktiskt försöka läsa lite. jag slutar ca 21.30 idag och sen blir det kanske att festa lite lugnt, john och de tänkte nog ta några öl och gå till ngt soft ställe, jag hänkar nog på om jag är någorlunda pigg ;)

på tal om annat har jag inte jobbat ngt mer på au-pair ansökningarna, jag har verkligen inte haft tiiid. om jag inte tar tag i det där snart kommer det att vara försent...

en sida att tipsa om: http://www.orangutanger.se/. Jag ska antagligen adoptera en liten apa, dom behöver all hjälp doman få. igår maila jag organisationen och frågade om det fanns någon möjlighet att åka till Borneo för att jobba som volontär, har dock ej fått ngt svar än, jag är rätt öppen för att resa vart som helst känns det som och om man kan göra ngt nytta någonstans så är det ju ännu bättre :) såg att verksamheten fanns lite överallt i världen, bland annat i USA, så det går ju att hjälpa till därifrån också.

en ny favorit för mig är Hayden Panettiere, skådespelerska i Hero. Det som är toppen med henne är att hon utnyttjar sitt kändisskap för att hjälpa till. Bland annat då hon försökte rädda delfiner i Japan för några månader sedan. Såg henne på Ellen Show då hon pratade om att rädda delfiner och valar, nu har jag  hittat videoklipp på youtube och vissa filmer som visar hur förjävligt det är! JAg blir helt förkrossad att kolla på det. Här är några:

(vissa inslag är väldigt starka)

http://youtube.com/watch?v=T0YCD3Zcuw8
http://youtube.com/watch?v=HqfELMZuYZo
http://youtube.com/watch?v=032WnEvSFHs (denna slakt är i Europa, bla. Danmark)


Gå in på hemsidan och se vad du kan göra:

http://www.savethewhalesagain.com/wm_master.html, där Hayden är taleskvinna. Snacka om att hon är grym! Så patetiska andra kändisar är som bara slösar bort sitt kändisskap på att tjäna pengar på att t.ex. gå på fest.

Det här inlägget fick lite oväntad vändning känner jag, så får byta rubrik :) Jag ska själv gå in på hemsidan och kolla vad man kan göra nu. Sedan blir det läsning.

image117

image115  image116

Jag blir bara argare och argare när jag ser inslagen, vad är det för jävla människor!?

Yeaaah

Ska snart gå och lägga mig, tänkte surfa runt en liten snabbis först. imorn måste jag gå upp tidigt, 7 för att vara precis.. men det är bara upp och hoppa. imorse vid 5 kom mamma förbi och lämnade massa tentor o grejer till affärsrätten, skapligt segt, sen tog det ett tag att somna om, så jag borde ju kunna somna inatt?

hanna har tipsat mig om ett uteställe i stan ;) haha. absolut att vi måste parta där ngn dag! jag är sååå trött på otten och palace att det inte finns, BLÄ!

förresten, ngn som vet när rix fm kryssningen ska vara? dit måste vi såklart åka, ju fler desto roligare!

nattiii

puss

Ännu en lördag

Idag har jag inte varit allt för alert, jag sov på  soffan inatt eftersom john skulle se på  thaiboxning i sovrummet och jag ville se på csi. då blev jag arg och la mig ute i soffan, inte allt för skönt att ligga på en skinnsoffa hela natten och det klibbar och grejer haha.

nu är jag precis hemkommen från min kusins felix kalas, alltid roligt att träffa släkten. jag passade på att ta lite bilder till mitt fotokollage som jag måste bifoga i min au-pair ansökan. värsta kraven har dom, inga strand eller bikinibilder, inga urringningar, ingen alkohol (vilket man kan förstå) etc etc. dom där ansökningarna är på ngt sätt "amerikaniserade", det känns som att man måste vara guds bästa barn, men jag orkar faktiskt inte fjäska och hålla på, i början av ansökningarna står det att man ska vara ärlig eftersom man kommer till den familj som passar en bäst då. på fotot måste jag väl antagligen använda polotröja och ha ett kristet kors på mig för att kunna åka dit, eller inte.. :p jag får helt enkelt ta fram allt bra som finns med mig och försöka fylla ut :p
jag ringde dit i förrgår och tydligen så var det inte så många sommarplatser, så jag måste skicka in fort känner jag, men det är ju rätt mkt arbete med ansökningarna o så. ska kanske fixa lite med det där i helgen

ikväll blire antagligen lite lugnt, jag ska försöka plugga lite nu på eftermiddagen iaf. egentligen skulle jag hem till mamma nu och slinga håret, men nehe, john har tydligen bilen så jag är lite "små" sur, jag behöver verkligen slinga håret, det ser förjävligt ut nu och imorn åker mamma och dom till fjällen en vecka så då lär det ju inte bli av..

nu i veckan ska jag jobba på teaterns kansli där mamma jobbar, jag ska hjälpa dom lite med att lägga in lönespecar och grejer i datan eftersom mamma är på semester och marie behöver hjälp på löneavdelningen, hoppas att det är lätt bara.. så det blir helttidsjobb för mig några dagar nästa vecka, det är man ju ej van vid :p

lite bilder :)

  

 

ska la ta tag i ngt nu

puss :)


"chipsoman"

det är jag, jag kan äta hur mkt chips som helst.. oavsett jag är sugen eller inte :p aja..

idag på dan åkte jag hem till hundarna, sen blev det en snabbis på stan och nu ikväll har jag jobbat på teatern så nu är jag lite seg faktiskt.. imorn är jag dock ledig så då får jag se vad det blir. jag ska faktiskt försöka plugga lite på dan, jag har mycket att ta igen.

nyss såg jag en dokumentär som handla om tre tonårstjejer i 15 års åldern och hur deras liv såg ut typ. jag kände inte igen mig så jättemkt faktiskt, antagligen har man väl glömt bort hur det var för 4 år sedan :p jag tror nog aldrig att jag varit ngn typisk "fjortis", men det beror väl på hur man ser på det. T.ex. på högstadiet var jag verkligen inte någon som hördes mycket, istället var jag nog rätt blyg och så var jag emot alkohol och rökning tror jag. Jag vet inte hur man egentligen definierar "fjortis", men i alla fall, jag var nog rätt så duktig ;p haha, jag skulle vilja se fotot första gången då jag var lite onykter, då jag, hanna, sofie och kim är med, jag kommer ihåg att jag kisade helt med ögonen. hahaha. undra om det finns ngn som har det kortet, sofie maybe? :p

15 år gammal, haha. "Powepuffpinglorna"

image105

image107

ska sluta yra och gå och borsta tänderna och sedan kolla på csi i sovrummet :)

puss

RSS 2.0